the womb school (το σχολειο τησ μητρασ)

Mindfulness & Αυτοτελή Θεματικά Workshops

Με τα ομαδικά WORKSHOPS , έρχεσαι σε επαφή με μια ομάδα γυναικών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις με εσένα.

Είτε προσπαθείς να κάνεις παιδί, είτε είσαι έγκυος είτε είσαι ήδη μητέρα, εδώ μπορείς  με ασφάλεια να αντιμετωπίσεις τις ανησυχίες σου, να εργαστείς για να βελτιώσεις τη συναισθηματική σου υγεία. Να  απελευθερωθείς από περιορισμούς, αρνητικά συναισθήματα, μπλοκαρίσματα και όλα όσα σε εμποδίζουν να ζήσεις μια καλή και χαρούμενη ζωή. Να βρεις ένα μέρος ηρεμίας του νου χωρίς να εγκαταλείψεις το ταξίδι.

Τα μαθήματα αυτά είναι για ενσυνείδητες γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις αλλά και να  βρουν έναν τρόπο διαφυγής από το άγχος της καθημερινότητας και να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο ηρεμίας του νου!

Εβδομαδιαία ομαδικά τμήματα Mindfulness για την γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την μητρότητα.

Ο κάθε κύκλος Mindfulness ολοκληρώνεται σε 2 μήνες (8 εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών)

Το πρόγραμμα συνδυάζει πρακτικές ενσυνειδητότητας βασισμένες σε στοιχεία, διαλογισμό, ασκήσεις αναπνοών, ασκήσεις γιόγκα και εργαλεία ευγνωμοσύνης και αυτοσυμπόνιας. 

Πρωινά και βραδινά τμήματα.

Mindfulness για την γονιμότητα

Απόκτησε νοοτροπία γονιμότητας και βρες ένα μέρος ηρεμίας του νου χωρίς να εγκαταλείψεις το ταξίδι. Εργάσου με τα συναισθήματα σου και τα μπλοκαρίσματα του νου. Γίνε κυρίαρχη των συναισθημάτων σου και πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου. Ναι είναι δυνατόν!

Mindfulness για την εγκυμοσύνη

Δεν απολαμβάνεις στην εγκυμοσύνη σου, έχεις άγχος ή και φοβίες? Το άγχος και τα τοξικά συναισθήματα επηρεάζουν το έμβρυο ακόμα και μετά την γέννηση του.

Απόλαυσε μια ήρεμη εγκυμοσύνη και χτίσε το καλύτερο περιβάλλον για εσένα και το μωρό μέσα σου.

Mindfulness για την μητρότητα

Νιώθεις εγκλωβισμένη, περιορισμένη, ανήμπορη ή ακόμα και σε απόγνωση. Δεν απολαμβάνεις την μητρότητα που τόσο επιθυμούσες. Δώσε χώρο και χρόνο σε ΕΣΕΝΑ για να έχεις απόθεμα ενέργειας και για τον μωρό σου. Το παιδί σου σε χρειάζεται!

YOGA LESSONS

Διαδικτυακά τμήματα PELVIC FLOOR YOGA για την ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους.

8 μαθήματα.

Η γιόγκα σαν σύστημα άσκησης έχει οφέλη τόσο στην σωματική υγεία όσο και στην ψυχική.

Σύντομα με πληροφορίες…

Θεματικά Workshops: "The Womb School"

Αυτοτελή μαθήματα για την γονιμότητα, την εγκυμοσύνη και την μητρότητα

Οι αισθήσεις του εμβρύου

Οι αισθήσεις του εμβρύου

Πώς η καλή ή κακή ψυχική κατάσταση της εγκύου επηρεάζει το έμβρυο και τι επιπτώσεις έχει στην ενήλικη ζωή του. Πως συνδέεται με συμπεριφορικές και συναισθηματικές διαταραχές κατά την παιδική ηλικία.

Η διατροφή της εγκύου

Η σημασία της διατροφής στην κύηση

Η διατροφή επηρεάζει το ενδομήτριο περιβάλλον. Πώς επιδρά στην ενδομήτρια  και  ενήλικη ζωή? Τι σχέση έχει την παιδική παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση και άλλες ασθένειες? 

Αναπαραγωγική υγεία

 Ανατομία,  εμμηνορροϊκός κύκλος, παράθυρο γονιμότητας, ορμόνες. Περιβαλλοντικές τοξίνες, διατροφή, ύπνος και οι επιπτώσεις των διατροφικών ελλείψεων, της μεταβολικής υγείας και της άσκησης. Κατάλληλο και για έφηβες.

Κοιλιακό μασαζ γονιμότητας

Μασάζ Γονιμότητας

Κοιλιακό αυτομασάζ που προάγει την αιμάτωση της πυέλου (μήτρα & ωοθήκες), την χαλάρωση του νευρικού συστήματος, την μείωση του άγχους, την ηρεμία και την ευεξία, την αυτοφροντίδα και την επίγνωση στο σώμα. 

Δήλωσε συμμετοχή στην ομάδα που σε ενδιαφέρει

ή άσε τα στοιχεία σου παρακάτω στο Newsletter για να σε ενημερώσω έγκαιρα για το επόμενο workshop.

Workshops & Yoga Classes

5/5
Όταν έχεις δοκιμάσει τα πάντα (με το πρόβλημα γονιμότητας που αντιμετωπίζεις), έχοντας χάσει όλες σου τις ελπίδες, και ο δρόμος σου σε οδηγεί στην Άννα και αποφασίζεις να δοκιμάσεις μαζί της, αναρωτιέσαι τι παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει. Πολλά. Η Άννα είναι τόσο δοτική και έχει τόσο πάθος για αυτό που κάνει που δεν θα παραιτηθεί, ακόμα και αν εσύ το έχεις κάνει. Όταν εσύ νιώθεις ότι όλα έχουν τελειώσει η Άννα είναι εκεί. Πιστεύει σε σένα. Με ένα μαγικό τρόπο σε ανεβάζει. Σε κάνει να βρίσκεις ξανά την χαμένη ελπίδα σου. Να σου αλλάζει όλη σου την ζωή προς το καλό. Μαζί της θα μάθεις πολλά. Θα μάθεις οπτικοποίηση με διαλογισμό, EFT tapping και νευρογραφική μα κυρίως θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Άννα σε ευχαριστώ για όλα.”
O.K. Αθήνα
( testimonial μέσω email)

Η δυναμική των ομαδικών συνεδριών

Οι ομαδικές συνεδρίες γυναικών είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές για όσες αναζητούν υποστήριξη σε μια συγκεκριμένη αλλά κοινή πρόκληση υγείας ( πχ υπογονιμότητα, έντονο άγχος, περιττά κιλά)  ή ένα στάδιο ζωής που επηρεάζει την ψυχική υγεία και ευεξία.

  • Μέσα από την ομαδικότητα,  δίνεται η ευκαιρία  να μάθετε από τις άλλες γυναίκες που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα.  Να είστε μέρος μιας κοινότητας με γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
  • Ακόμα κι αν δεν είστε εξωστρεφείς ή κοινωνικοί, η ομαδική θεραπεία μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αναπτύξετε κοινωνικές δεξιότητες σε ένα άνετο και μη επικριτικό περιβάλλον.
  • Εδώ κανένας δεν κρίνει τον άλλον αλλά κυρίως δεν κρίνουμε τον εαυτό μας. Τον αποδεχόμαστε όπως είναι!  Και μέσα από διαδικασίες και τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης, διαλύουμε  τα αρνητικά συναισθήματα και δίνουμε χώρο για κάτι όμορφο, για υγεία, για χαρά, για δημιουργία…
  • Το να ακούτε διαφορετικές προοπτικές μπορεί επίσης να βοηθήσει στο προσωπική σας ταξίδι αλλά και στην  βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων
  • Δημιουργούνται σχέσεις, ακόμα και φιλίες που μπορεί να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή. 
  • Είναι πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με τις ατομικές συνεδρίες.

Τα ομαδικά προγράμματα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για ορισμένα άτομα που είναι εξαιρετικά αντικοινωνικά ή  ντροπαλά, παρορμητικά, παθητικά ή επιθετικά. Μπορεί επίσης να μην προσφέρει την εξατομικευμένη προσοχή που έχουν οι ατομικές συνεδρίες.