Αδυνάτισμα με Βελονισμό

Το αδυνάτισμα με βελονισμό στοχεύει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην εξισορρόπηση συγκεκριμένων οργάνων του σώματος που ευθύνονται για την παχυσαρκία, στον έλεγχο της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά και τσιμπολόγημα.

Ο βελονισμός για αδυνάτισμα είναι κατάλληλος για εκείνους που ήδη κάνουν διατροφή αλλά δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ή την δύναμη να ελέγξουν την όρεξή τους και την επιθυμία για φαγητό και γλυκά. Από τις πρώτες συνεδρίες βλέπουμε τον μεταβολισμό να ενεργοποιείται και

Πως επιτυγχάνεται το αδυνάτισμα με βελονισμό

Η αύξηση του βάρους, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, προκαλείται από ανισορροπία του σώματος. Αυτή η ανισορροπία, σύμφωνα με τις αρχαίες διδασκαλίες, μπορεί να προκληθεί από μια δυσλειτουργία σε όργανα και αδένες. Έτσι, για την απώλεια βάρους, οι συνεδρίες βελονισμού στοχεύουν συνήθως αυτές τις περιοχές του σώματος. Συγκεκριμένα σε:

  • συκώτι
  • σπλήνα
  • νεφρό
  • θυρεοειδή αδένα
  • ενδοκρινικό σύστημα

Επιπλέον ο βελονισμός μπορεί να διεγείρει τη ροή ενέργειας του σώματος (chi) αντιστρέφοντας την παχυσαρκία με τους παρακάτω τρόπους:

  • αυξάνοντας τον μεταβολισμό
  • μειώνοντας την όρεξη
  • μειώνοντας το άγχος
  • επηρεάζοντας το τμήμα του εγκεφάλου που αισθάνεται την πείνα
  • Επιδρώντας στις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την παχυσαρκία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός για αδυνάτισμα, αυξάνει την ορμόνη λεπτίνη η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση και τον μεταβολισμό του λίπους και για το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, μειώνει την γκρελίνη, την ορμόνη που ελέγχει την όρεξη. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η καύση μόξας σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους και πόντων.

Έτσι, αν κάποιος προσπαθεί να χάσει κιλά, αλλά, παρόλη την προσπάθεια, δεν βλέπει την ζυγαριά να πέφτει και τους πόντους να μειώνονται, μπορεί να εμπιστευτεί το πρωτόκολλο αυτό και να δει άμεσα αποτελέσματα!

Αδυνάτισμα με βελονισμό αυτιών

Το αυτί είναι μια άλλη περιοχή που χρησιμοποιούμε  στην απώλεια βάρους. Η επιθυμία για φαγητό μπορεί να ελεγχθεί με το χειρισμό σημείων στο αυτί γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε και το αυτί για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα κλασσικά σημεία στα οποία επιδρούμε είναι το σημείου του στομάχου, της πείνας, του ενδοκρινικού συστήματος και το σημείο Shen Men. Πρόκειται για μια παρόμοια μεταχείριση με αυτή που χρησιμοποιούμε για να βοηθήσουμε τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα επιδρώντας στο στερητικό σύνδρομο.

Στο γραφείο μας γίνεται συνδυασμός του σωματικού βελονισμού με τα βελονιστικά σημεία του αυτιού για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πόσες συνεδρίες βελονισμού θα χρειαστώ?

Πρωτόκολλο Α

Ένας ολοκληρωμένος κύκλος συνεδριών, αποτελείται από 2 εβδομαδιαίες συνεδρίες για 3 εβδομάδες, σύνολο 6 συνεδρίες. Η διάρκεια είναι 30′ ανά συνεδρία. Αυτός ο αριθμός συνεδριών, επαρκεί για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να μειωθεί η βουλιμία και η επιθυμία για γλυκά ώστε να αρχίσει η απώλεια κιλών. Εαν θέλετε να χάσετε πολλά κιλά, το πρωτόκολλο μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί.

Συνήθως χρειάζονται από  6 συνεδρίες (1 κύκλος) ως 12 συνεδρίες (2 κύκλοι), ανάλογα με το πόσα κιλά θέλετε να χάσετε. Μετά μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα ή και αραιότερα για συντήρηση .

Πρωτόκολλο Β

Αν συνυπάρχουν προβλήματα υγείας πχ σακχαρώδης διαβήτης, υπερ/υποθειρεοειδισμός κλπ, που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό, τότε θα προτιμηθεί άλλο πρωτόκολλο διάρκειας 1 ώρας ανά συνεδρία. Σε αυτό το πρωτόκολλο χρειάζονται 3 συνεδρίες μέσα σε 10 ημέρες και μετά μια φορά την εβδομάδα.

Οποιαδήποτε θεραπεία με βελονισμό θα είναι πιο αποτελεσματική όταν ο δέκτης αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες του τρόπου ζωής του, όπως η άσκηση, οι συνήθειες ύπνου και η έκθεσή του στο άγχος.

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη της αλλαγής αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική συμμετοχή του ενδιαφερομένου, στη διαδικασία απώλειας βάρους ή οποιασδήποτε άλλης θεραπείας.