Ο κρανιοβελονισμός κατά YAMAMOTO (YNSA) είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνική που  οι ως τώρα μελέτες αλλά και η κλινική και πρακτική εμπειρία έχουν δείξει ότι έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα σε:

Δίνει πολύ καλά και άμεσα αποτελέσματα μέσα σε 5 συνεδρίες συνήθως. Η εφαρμογή του  είναι εφικτή σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Οι ζώνες βελονισμού βρίσκονται όλες στο κεφάλι και κυρίως στο μέτωπο. Δεν παρουσιάζει επιπλοκές σχετικά με την χρήση φαρμάκων και συνδυάζεται άριστα με την ιατρική.

Η μέθοδος βασίζεται σε σωματότοπο στο τριχωτό της κεφαλής.

Με τον ίδιο τρόπο όπως και με τον ωτοβελονισμό ή τον βελονισμό SUJOK ή τον κοιλιακό βελονισμό, ολόκληρος ο οργανισμός προβάλλεται εδώ σε μια συγκεκριμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Το σύστημα που επηρεάζει την κίνηση  βρίσκεται στο όριο του μετώπου και των μαλλιών, ενώ τα εσωτερικά όργανα αναπαρίστανται μέσω σημείων Ύψιλον και στους δύο κροτάφους.

Συνεδρίες Κρανιοβελονισμού

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι έως 30’ συνήθως και μπορεί να γίνει και σε καρέκλα. Αυτό διευκολύνει εκείνους που δυσκολεύονται να μείνουν ξαπλωμένοι σε συγκεκριμένη θέση.

 

Καθώς βασίζεται στον βελονισμό μικροσυστήματος, αυτό το καθιστά πολύ εύκολο στην χρήση, όχι μόνο στις συνεδρίες αλλά και σε επείγοντα περιστατικά.

 

Η μέθοδος είναι ανώδυνη γιατί εισάγονται μόνο τα αρχικά χιλιοστά της άκρης της βελόνας. Αυτό την καθιστά αποτελεσματική μέθοδο και για τα παιδιά τα οποία δεν βλέπουν την βελόνα και αισθάνονται μόνο μια ήπια πίεση από τον οδηγό της βελόνας.


Δείτε τις περιπτώσεις μελέτης σε ημικρανίες, εγκεφαλικό, επιληπτικούς σπασμούς και σε περιπτωση μόλυνσης 5χρονου παιδιού από τσιμπούρι (νόσος  Lyme)

Η θεωρία των μικροσυστημάτων στον βελονισμό

Έχοντας στο κρανίο μας ένα μικροσύστημα του ανθρώπινου σώματος, η διέγερση των κατάλληλων σημείων στο κρανίο δημιουργεί επίδραση σε άλλα μέρη του σώματος. Η τεχνική συμπεριλαμβάνει διάγνωση για τον εντοπισμό των σημείων στο κεφάλι αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος όπως επώδυνα σημεία στους μυς στα πλάγια του λαιμού και  στο κοιλιακό τοίχωμα. Τα σημεία αυτά στην συνέχεια βελονίζονται

Ιστορική αναδρομή

Ο κρανιοβελονισμός κατά YAMAMOTO (YNSA)  εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αναπτύχθηκε από τον  Ιάπωνα ιατρό, Dr. Toshikatsu Yamamoto, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Στη δεκαετία του 1960, ο Ιάπωνας γιατρός και επιστήμονας Toshikatsu Yamamoto ανακάλυψε ένα ανεξάρτητο σύστημα βελονισμού. Ο Δρ Γιαμαμότο παρουσίασε αυτή τη μέθοδο, για πρώτη φορά σε ένα ιαπωνικό συνέδριο Ryodoraku στην Ιαπωνία το 1973. η οποία αρχικά αποτελούνταν από πέντε μόνο  σημεία. Για δώδεκα χρόνια, χρησιμοποιώντας αυτά τα εξαιρετικά αποτελεσματικά σημεία, τα οποία ονόμασε βασικά σημεία, αντιμετώπιζε με επιτυχία ασθενείς με εγκεφαλικό και παράλυση. Από το 1973, εκτός από τα βασικά σημεία, έχουν ανακαλυφθεί αρκετά άλλα σημεία, όπως τα αισθητήρια σημεία, εγκεφαλικά σημεία, σημεία Υ, σημεία θεραπείας στον θώρακα και στην  περιοχή του ηβικού οστού, ραχιαία σημεία και πρόσθετα περιφερειακά σημεία καθώς και διάφορα διαγνωστικά σημεία.

Μπορεί να θεωρηθεί εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο κρανιο βελονισμός YNSA έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών και δημοσιεύσεων.

Το YNSA χρησιμοποιείται επίσης με μεγάλη επιτυχία στην κτηνιατρική, για παράδειγμα για τη θεραπεία γατών και σκύλων. Μια σειρά από ερευνητικά έργα και δημοσιεύσεις για το YNSA αναμένονται με ανυπομονησία στο εγγύς μέλλον.

Κοιλιακή διάγνωση

Η κοιλιακή διάγνωση οδηγεί στα σημεία Ύψιλον ή κρανιακού νεύρου

Σε αντίθεση με τη διάγνωση παλμών και γλώσσας της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, ο βελονισμός του νέου τριχωτού της κεφαλής Yamamoto (YNSA) χαρακτηρίζεται από το ειδικό χαρακτηριστικό διάγνωσης κοιλιακού τοιχώματος και λαιμού. Αυτές οι διαγνωστικές διαδικασίες επιτρέπουν την εξατομικευμένη αναγνώριση των σημείων βελονισμού σε κάθε κατάσταση θεραπείας,