Ρευματοπάθεια και τεχνική Bowtech

Ρευματοπάθεια

Αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή των αρθρώσεων που προκαλείται συχνά σε μεγάλη ηλικία από φθορά, τραύμα ή λοίμωξη.

Η οστεοαρθρίτιδα  είναι μια εκφυλιστική κατάσταση αρθρώσεων που επηρεάζει αρθρώσεις που φέρουν βάρος. Στα αρχικά στάδια, ο πόνος εμφανίζεται στις αρθρώσεις κατά και μετά τη δραστηριότητα. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί από ελάχιστη κίνηση ή κατά τη διάρκεια ανάπαυσης.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα  είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων. Συνήθως επηρεάζει τις αρθρώσεις των χεριών και μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις των χεριών.

Η νεανική αρθρίτιδα  αναφέρεται στους τύπους αρθρίτιδας που εμφανίζονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο, αναπηρία και περιορισμούς στο σχολείο και άλλες δραστηριότητες.

Η ουρική αρθρίτιδα  είναι μια μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας που αναπτύσσεται όταν η περίσσεια ουρικού οξέος στο αίμα οδηγεί σε αποθέσεις κρυστάλλων ουρικού οξέος σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις, προκαλώντας φλεγμονή.

Η αρθρίτιδα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και την ευεξία ενός ατόμου. Οι αιτίες είναι ο οξύς και χρόνιος πόνος, οι σωματικοί περιορισμοί και ζητήματα ψυχικής υγείας. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε απόσυρση από τις κοινωνικές, κοινοτικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. 

 Η αρθρίτιδα και ο πόνος στις αρθρώσεις μπορούν να ανακουφιστούν με συμπληρωματικές τεχνικές που βελτιώνουν ποιότητα ζωής και μειώνουν τον πόνο .  Ακόμα κι αν έχετε αρθρίτιδα που προέρχεται από τραυματισμό ή φλεγμονή στην άρθρωση, μπορείτε να μειώσετε ή να εξαλείψετε σημαντικά τον πόνο και τα άλλα συμπτώματα.

Η τεχνική Bowtech (Bowen) στην ρευματοπάθεια.

Η τεχνική Bowtech, είναι αποτελεσματική για όλους τους τύπους αρθρίτιδας. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου ακόμα και από την πρώτη θεραπεία μέσω απαλών κινήσεων πάνω στο σώμα.

Η Τεχνική Bowen είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για την για τη φροντίδα ηλικιωμένων, όσο και για πολύ μικρά παιδιά και μωρά. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ήπια και δεν υπάρχει έντονη τεχνική τριβής ή υπερβολική τεχνική κινητοποίησης των αρθρώσεων. Τα παιδιά, δέχονται πολύ ευχάριστα την τεχνική!

Το Bowen Therapy λειτουργεί εξισορροπιστικά διεγείροντας τη φυσική ενέργεια στο σώμα, βελτιώνοντας τη στάση του σώματος και βοηθώντας τα όργανα να λειτουργούν σωστά! 

Πως λειτουργεί σε σχέση με τον πόνο.

 Όταν αισθανόμαστε πόνο σε μια περιοχή, το σώμα μας θα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν λιγότερο και να χρησιμοποιήσει υπερβολικά άλλα μέρη του σώματος για να το αντισταθμίσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες προβληματικές περιοχές. Τελικά, αυτό μπορεί να φέρει περισσότερη ένταση σε ολόκληρο το σώμα.

Οι πάσχοντες μπορούν να ανακουφιστούν μέσω της ολιστικής χειροθεραπείας Bowen. Οι ήπιες κινήσεις χαλάρωσης μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές στη διακοπή αυτής της διαδικασίας και στη μείωση του πόνου των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Έτσι, μπορεί να επιτραπεί η επαναφορά της ισορροπίας στο σώμα,   ανακουφίζοντας την ένταση στους γύρω ιστούς για να αποκατασταθεί η ισορροπία στο σώμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Bowtech χαλαρώνει τους συσσωρευμένους μύες και τους τένοντες . Λειτουργεί στις υποστηρικτικές δομές για να βοηθήσει στην αύξηση του εύρους κίνησης εντός των αρθρώσεων.

Μείωση της φλεγμονής μέσω του λεμφικού συστήματος.

Επιπρόσθετα, με ειδικές τεχνικές, η τεχνική bowtech βελτιώνει τη λεμφική παροχέτευση στις πρησμένες αρθρώσεις. Αυτό οδηγεί στην μείωση της φλεγμονής και κατά συνέπεια, στην μείωση όλων των συμπτωμάτων! Επιπλέον, θα βοηθήσει στην απελευθέρωση ουρικού οξέος που συσσωρεύεται συχνά στις αρθρώσεις και δημιουργεί δυσκαμψία και πόνο.

Πως είναι μια συνεδρία Bowtech

Η συνεδρία Bowen χαρακτηρίζεται από μια σειρά απαλών, ακριβών κινήσεων που πραγματοποιούνται σε κυλιόμενη κίνηση. Η συνεδρία γίνεται με τον ασθενή ξαπλωμένο σε τραπέζι μασάζ, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί για να βοηθήσει άτομα και σε καθιστή θέση ή ξαπλωμένο στο πλάι. Δεν είναι απαραίτητο να βγάλει τα ρούχα του.

Όπως συμβαίνει κατά τη θεραπεία οποιασδήποτε μορφής πόνου, το Bowen Therapy αφαιρεί το κεντρικό νευρικό σύστημα από συμπαθητική κυριαρχία, το οποίο διατηρεί το σώμα ενεργοποιημένο και σε κατάσταση τρόμου, μάχης ή πτήσης που δημιουργεί ένταση και στρες στους ιστούς. Στη συνέχεια, επαναφέρει το νευρικό σύστημα στην παρασυμπαθητική κυριαρχία που ενθαρρύνει το σώμα να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να επισκευάσει, επιτρέποντας την έναρξη της έμφυτης διαδικασίας αυτοθεραπείας του σώματος.

Είναι μια ασφαλής, αποτελεσματική και απαλή μορφή σωματικής εργασίας που μπορεί να θεραπεύσει με επιτυχία την αρθρίτιδα και πολλούς άλλους πόνους και πόνους που προκαλούνται κατά τη γήρανση.

Συμπέρασμα

Η Τεχνική Bowtech μπορεί να προσφέρει μια πιο ολιστική προσέγγιση σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή. Σε αρκετές περιπτώσεις επιτρέπει στους πάσχοντες να μειώσουν τα φάρμακά τους, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό τους.

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας άτομο πάσχετε από αρθρίτιδα, κάντε κράτηση για μια συνεδρία μαζί μου, επειδή μπορείτε πραγματικά να κάνετε το σώμα σας καλύτερο με το Bowen.

Επικοινωνήστε μαζί μου τώρα για να κάνετε κράτηση για τον εαυτό σας ή για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

Επιμέλεια κειμένου- Μεταφραση

Αννα Κονοβέση

Μαία – Θεραπεύτρια Bowtech

Πρόεδρος Σωματείου Bowtech Ελλάδας