Το Bowtech στην εγκυμοσύνη, ως ασφαλής, ήπια και ανώδυνη τεχνική, μπορεί να εφαρμοστεί με  ασφάλεια από το 1ο τρίμηνο  και να συνεχιστεί για την ομαλή μετάβαση στην μητρότητα.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μέχρι το 1ο τρίμηνο, η τεχνική μπορεί να γίνει και σε πρυνή θέση (μπρούμυτα) στο κρεβάτι του μασάζ, εφ όσον η έγκυος νιώθει άνετα με το σώμα της. Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, η στάση τροποποιείται ώστε να μην πιέζεται η κοιλιά. Συνήθως η συνεδρία γίνεται με την έγκυο ξαπλωμένη στο πλάι, ή σε καρέκλα.

Γονιμότητα

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος στην ζωή της γυναίκας. Τόσο η ίδια όσο και το σώμα της προετοιμάζονται για την στιγμή της γέννησης και την μητρότητα.

Παρόλα αυτά, σε κάποιες γυναίκες εμφανίζονται σωματικά προβλήματα τα οποία τις ταλαιπωρούν όπως ο πόνος στην μέση, την πλάτη, πιθανόν πονοκέφαλοι και αυπνίες, δυσκοιλιότητα  κ.α.

 

To Bowtech μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση σε αυτά τα προβλήματα. Με ήπιο, μη επεμβατικό τρόπο, λειτουργεί στο νευρομυϊκό σύστημα για την απελευθέρωση της έντασης σε περιτονία και μυς.

Οι κινήσεις Bowen έχουν άμεση επίδραση στη μείωση της έντασης και στη βελτίωση όλων των παρακάτω συμπτωμάτων.

Μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης που μπορεί να βοηθήσει το Bowen Therapy είναι:

Πρωινή αδιαθεσία και παλινδρόμηση:

Η ναυτία εμφανίζεται στο 1ο τρίμηνο της κύησης. Τι βοηθά: να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη Β6 μέσα από την διατροφή σας. Τροφές πλούσιες σε Β6 είναι  τα δημητριακά, οι μπανάνες, οι πατάτες, οι φακές και το ψάρι.  Το τζίντζερ επίσης,  βοηθάει στην ανακούφιση της ναυτίας και του εμετού. Φτιάξτε ένα αφέψημα με δύο εκατοστά ρίζα τζίντζερ, την οποία θα βάλετε σε ζεστό νερό μαζί με μέλι ή ζάχαρη.

Πονοκέφαλοι και υπερένταση ή εκνευρισμός:

Πολλές έγκυες γυναίκες, ιδιαίτερα στο 1ο τρίμηνο,  αναφέρουν συχνά ότι έχουν ήπιους πονοκεφάλους ‘η εκνευρίζονται εύκολα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απότομη αύξηση των ορμονών. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι επίσης το άγχος , η κακή στάση του σώματος, η έλλειψη ύπνου κ.α. Τι βοηθά: η ήπια άσκηση, η ενυδάτωση του οργανισμού, τα μικρά και τακτικά γεύματα,  η διατήρηση της καλής στάσης του σώματος, η ξεκούραση και ο καλός ύπνος.

Πόνος στην πλάτη:

όσο προχωρά η εγκυμοσύνη, το έμβρυο καταλαμβάνει πολύ χώρο στην μήτρα. Αυτό οδηγεί σε μετατόπιση των πλευρών και στην αύξηση του βάρους στην μέση.  Το κέντρο βάρους του σώματος σας μετατοπίζεται προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να τεντώνονται οι μύες να προκαλείται πόνος στην πλάτη. Οι ορμονικές αλλαγές, επιφέρουν χαλάρωση στις αρθρώσεις και τους μυς με αποτέλεσμα τη μικρότερη υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, σπάνια ο πόνος στην πλάτη συνδέεται με παθολογικές καταστάσεις.

Ισχιαλγία και πυελικός πόνος:

 Η μετατόπιση του κέντρου βάρους του σώματος, η αύξηση των ορμονών, η αύξηση του βάρους του εμβρύου, αλλά και το  άγχος, είναι τα κύρια αίτια του πόνου στην μέση. Ακόμα, τα  επιπλέον κιλά και η προϋπάρχουσα ευαισθησία στην μέση, είναι επίσης επιβαρυντικοί παράγοντες.

Με το το Bowen, στοχεύουμε στην απελευθέρωση του φορτίου από τους επιβαρυμένους και τεταμένους μυς και τένοντες.  Ως θεραπευτές Bowen επιλέγουμε ποιες διαδικασίες  πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να απελευθερωθούν οι μυς της πλάτης και της μέσης:  πλατύς ραχιαίος, τραπεζοειδής και ρομβοειδής μυς, καθώς και οσφυϊκοί, ιεροί και γλουτιαίοι .

Με τις κινήσεις Bowen, επιτρέπεται στο σώμα να αποκαταστήσει και πάλι την λειτουργικότητα του, να βελτιωθεί η κίνηση και να μειωθεί ο πόνος.

Επιπλέον, η  απελευθέρωση της έντασης σε αυτές τις περιοχές έχει θετική επίδραση στο νευρικό και μυϊκό σύστημα, καθώς και στο κυκλοφορικό και λεμφικό δίκτυο.

Δυσκοιλιότητα:

Εμφανίζεται συνήθως στο 3ο τρίμηνο και οφείλεται κυρίως στα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης. Η αύξηση της προγεστερόνης έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνουν οι μυς του εντέρου. Κατά συνέπεια, μειώνονται οι   συσπάσεις του εντέρου με αποτέλεσμα η κίνηση της τροφής μέσα στον πεπτικό σωλήνα να επιβραδύνεται. Επιπλέον, το μέγεθος της μήτρας αυξάνεται καθώς μεγαλώνει το έμβρυο με αποτέλεσμα να   πιέζεται το έντερο και να επηρεάζεται η λειτουργία του.

Τι μπορείτε να κάνετε: πίνετε άφθονο νερό. Περπατάτε καθημερινά για μισή ώρα τουλάχιστον, εφόσον δεν είστε ομάδα υψηλού κινδύνου. Γυμναστείτε με κολύμβηση, γιόγκα ή πιλάτες. Πίνετε κάθε πρωί ένα ζεστό ρόφημα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κουταλιά μέλι. Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα, επιλέξτε ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης.

Οίδημα, μούδιασμα και μυρμήγκιασμα:

Εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στα πόδια και είναι συχνό στην εγκυμοσύνη, ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Η επίδραση του Bowen στο λεμφικό σύστημα μπορεί να αποφορτίσει τους ιστούς, παρέχοντας άμεση ανακούφιση.

 

 

Bowtech για μωρά

Αυτή η συζήτηση για την εγκυμοσύνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναφερθεί η όμορφη δουλειά που κάνει το Bowtech για να βοηθήσει τα νεογέννητα σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα.

  Η διαδικασία του τοκετού είναι ένα τεράστιο και όμορφο ταξίδι  που όμως, μερικές φορές, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μωρό αναστατωμένο, ευερέθιστο και με πόνο.

Το Bowtech είναι ο πιο ευγενικός τρόπος που χρησιμοποιώ ως Μαία για να βοηθήσω τα μωρά να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα των κολικών, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠ), της κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης, του ραιβόκρανου, της δυσκοιλιότητας, της υπερέντασης, της οδοντοφυΐας, της υπερέντασης και του κακού ύπνου και από το σοκ ενός τραυματικού τοκετού. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

Bowtech στην μητρότητα

Μετά τον τοκετό συνήθως εμφανίζονται προβλήματα με την πλάτη, τους ώμους, τα χέρια και την μέση. Αυτά οφείλονται συνήθως στη κακή στάση του σώματος  και το καθημερινό βάρος από τις συχνές αγκαλιές στο μωρό και τον θηλασμό. Η μαστίτιδα επίσης είναι ένα συχνό φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές νέες μητέρες.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, το Bowtech μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά.