Κρίσεις πανικού- Φοβίες

αγχος αννα κονοβεση

Ένας στους 5 ανθρώπους και κυρίως γυναίκες , υποφέρουν από κρίσεις πανικού και φοβίες Τα συναισθήματα που βιώνει ο πάσχοντας, είναι πραγματικά αβάσταχτα. Υφίσταται ένα νοητικό και σωματικό μαρτύριο όπου όλες οι λειτουργίες του υπερλειτουργούν.

Μια σειρά σωματικών συμπτωμάτων όπως δύσπνοια, ταχυπαλμίες, σφίξιμο μυών, μούδιασμα, αστάθεια και ζάλη, πόνο στο στήθος κ.α. κάνουν πολλές φορές τον πάσχοντα να τρέχει στο νοσοκομείο όπου η διάγνωση είναι πάντα η ίδια: κρίση πανικού. Όσοι το έχετε βιώσει γνωρίζετε πολύ καλά για τι μιλάω.

Κατά την διάρκεια μιας κρίσης, άλλοι φοβούνται ότι θα χάσουν το μυαλό τους, ότι θα τρελαθούν και, άλλοι ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, ότι θα πεθάνουν.

Είναι ένα απίστευτα βασανιστικό μαρτύριο που όποιος δεν το έχει περάσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Μεγάλο ποσοστό αυτών που βιώνουν κρίσεις πανικού, αισθάνονται και κατάθλιψη.

Η Ανθοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε αυτές τις καταστάσεις καθώς επιδρά ακριβώς εκεί: στην σκέψη και το  αρνητικό συναίσθημα!  Τα ανθοιάματα επιδρούν στις αρνητικές σκέψεις και τις διαλύουν σιγά σιγά καθώς και στις αρνητικές μορφές του χαρακτήρα μας που όμως μας μπλοκάρουν και δεν μας αφήνουν να χαρούμε την ζωή μας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, από τον 1ο μήνα, εφόσον έχουν επιλεχθεί τα σωστά ιάματα.

Η σημασία του καλού ιστορικού: Η λήψη του ιστορικού μπορεί να διαρκέσει από μισή ως και 2 ώρες και με βάση αυτό, επιλέγονται τα κατάλληλα ανθοϊάματα. Γι αυτό είναι καλό να είστε ειλικρινείς κατά την λήψη του ιστορικού.

Πριν μιλήσετε με κάποιον εκπαιδευμένο Ανθοθεραπευτή, μελετήστε τον οδηγό ανθοϊαμάτων,θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως αισθάνεστε και να δώσετε ένα καλό ιστορικό.

Μην ντραπείτε να ομολογήσετε σκέψεις και συναισθήματα που πιθανόν να σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για αυτά, πχ μίσος, ζήλια, πικρία ή κακία για κάποιον. Τέτοια συναισθήματα, ακόμα και αν έχουμε δίκιο που τα αισθανόμαστε, το μόνο που κάνουν είναι να απομυζούν την ενέργεια μας και να βιώνουμε αρνητισμό σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Τα αρνητικά αποτελέσματα τέτοιων συναισθημάτων, τελικά έχουν αντίκτυπο πάνω μας.

Η χρήση των ανθοϊαμάτων είναι καλό να συνεχιστεί λίγους μήνες αφού έχουν υποχωρήσει ή μειωθεί η κρίσεις πανικού για πιο μόνιμα αποτελέσματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, καλό είναι ο πάσχοντας να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο ή ψυχίατρο, αναλόγως της έκτασης του προβλήματος.

Δώστε μια ευκαιρία στα ανθοιάματα να σας βοηθήσουν, δεν χρειάζεται να το βιώνεται άλλο αυτό.


Και τα παιδιά βιώνουν φοβίες, κρίσεις πανικού και άλλα αρνητικά συναισθήματα

Βοηθήστε το παιδί σας να απελευθερωθεί συνασθηματικά, με την πιο ήπια και ασφαλή μέθοδο απελευθέρωσης των συναισθημάτων, την Ανθοθεραπεία.