Ενίσχυση της γονιμότητας με ολιστικές θεραπείες νου και σώματος

Βελτίωσε τη γονιμότητα σου, ενίσχυσε την ορμονική σου υγεία, διαχειρίσου το στρες και προετοιμάσου για μια εγκυμοσύνη, φυσικά ή με την βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στο UNLOCK THE WOMB εφαρμόζονται φυσικές θεραπευτικές μέθοδοι τόσο για το σώμα όσο και για τον νου/ψυχή.

Χτίσε νοοτροπία γονιμότητας (Fertility Mindset)

Ο στόχος μου είναι να προετοιμάσω το σώμα σου ώστε να δεχθεί το έμβρυο αλλά και τον νου σου να χτίσει μια νοοτροπία γονιμότητας (Fertility Mindset). Το να πιστέψεις ότι είσαι ικανή να συλλάβεις και να φέρεις ένα μωρό είναι ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού της σύλληψης. Να νιώσεις αυτοπεποίθηση  και δύναμη στην προσπάθειά σου προς τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, ακόμα και όταν ο δρόμος δυσκολεύει από τα εμπόδια.

Η προετοιμασία για την γονεϊκότητα πρέπει να αρχίζει από πριν την γέννηση, τόσο για την ενίσχυση της γονιμότητας όσο και την ομαλή μετάβαση στην γονεϊκότητα και τον γονεϊκό ρόλο.

Το συνηθισμένο μοντέλο στην χώρα μας είναι να γινόμαστε γονείς χωρίς να έχουμε ιδέα για το τι σημαίνει αυτό, και τι αλλαγές θα θέρει στην ζωή μας, πέρα από πολύ βασικές γνώσεις.

Συνήθως πηγαίνουμε σε σχολές γονέων αφού τα παιδιά είναι ήδη σε νηπιακή ηλικία. Και έχουμε αφήσει πίσω, ανεκμετάλλευτο, το πολύ σημαντικό στάδιο της εγκυμοσύνης και του πρώτου χρόνου της ζωής του βρέφους. Γιατί εκεί χτίζονται οι βάσεις του κάθε ανθρώπου. Η ζωή στην μήτρα είναι οι πρώτες μας μνήμες και το πρώτο μας σχολείο!

Γι’ αυτό λοιπόν σε προσκαλώ στα μαθήματα “The Womb School”. Ένα “σχολείο” για την γονιμότητα και την μετάβαση στην γονεϊκότητα!

Η  (μη) γονιμότητα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα, στα συναισθήματα και στην σχέση του ζευγαριού. Και αντίστροφα, το άγχος, η κατάθλιψη, η ενοχή και το στρες μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην γονιμότητα και κατά συνέπεια, να μειώσουν τις πιθανότητές σύλληψης.  Οι έρευνες το  έχουν ήδη δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να εμποδίσουν σημαντικά τη γονιμότητα.

Υπάρχει μια ακόμα πτυχή της γονιμότητας – γνωστή και ως νοοτροπία γονιμότητας – που δεν συζητείται πολύ: το αν πιστεύεις ή όχι ότι μπορείς να συλλάβεις, 

Η νοοτροπία είναι ένα βασικό μέρος, και μερικές φορές ακόμη και το κομμάτι του παζλ που λείπει από την όλη εικόνα της γονιμότητας. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η ψυχική ευεξία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο φυσικό σώμα, την υγεία και τη συνολική ποιότητα ζωής.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια πιο θετική στάση και μια θετική νοοτροπία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το στρες, το οποίο επηρεάζει την ισορροπία των ορμονών και την υγεία της γονιμότητας.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι χρήσιμη η ενίσχυση της γονιμότητας

  • Σε προσπάθεια φυσικής σύλληψης 
  • Σε ανεξήγητη υπογονιμότητα.
  • Σε όλες τις περιπτώσεις όπου ο γιατρός έχει δώσει ένα χρονικό περιθώριο ώστε να προσπαθήσετε για φυσική σύλληψη.
  • Εάν έχεις κάνει αρκετές εξωσωματικές χωρίς επιτυχία, και θέλεις να βοηθήσεις  αλλά και να αποτοξινώσεις το σώμα σου.
  • Πριν την ivf ώστε να προετοιμάσεις “το έδαφος”, και να αυξήσεις τις πιθανότητες εμφύτευσης.

Ατομικές συνεδρίες με φυσική παρουσία 1:1

Ολιστικές θεραπείες για το σώμα

Το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα, ενίσχυση και ενεργοποίηση των  δικών του δυνάμεων αυτοθεραπείας, σε αυτό το δύσκολο ταξίδι της υπογονιμότητας.

Οι συνεδρίες στοχεύουν:

-Στην ρύθμιση της εμμήνου ρύσεως αλλά και την  επαναφορά της περιόδου σε συνδυασμό με Μυκοθεραπεία (φαρμακευτικά μανιτάρια)

-Στην εξισορρόπηση της ενέργειας και του ορμονικού συστήματος

-Στην καλή αιμάτωση των αναπαραγωγικών οργάνων.

-Στοχεύουν ακόμα στην συναισθηματική αποφόρτιση και την μυϊκή χαλάρωση.

Οι συνεδρίες είναι 1 φορά την εβδομάδα. 

Έχει διαπιστωθεί πλέον ότι ο βελονισμός για την γονιμότητα είναι ευεργετικός στη ρύθμιση των εμμηνορροϊκών κύκλων, στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα και στις ωοθήκες και στη μείωση του στρες.

Βοηθά αποδεδειγμένα στα ποσοστά εμφύτευσης και παρέχει εξαιρετική υποστήριξη στις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλά και στην προσπάθεια φυσικής σύλληψης.

Μέσα από τις συνεδρίες μας, θα ενισχύσουμε την γονιμότητα μειώνοντας το στρες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και τονώνοντας τα όργανα αναπαραγωγής.

Με φυσική παρουσία και διαδικτυακά

Ατομικές & ομαδικές συνεδρίες Ψυχο-Συναισθηματικής Απελευθέρωσης και Mindfulness

Όπως φροντίζουμε το σώμα, έτσι φροντίζουμε και την ψυχή. Ενισχύουμε ταυτόχρονα και τις απεριόριστες δυνάμεις του νου χτίζοντας νοοτροπία γονιμότητας.

MINDFULNESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

On line εκπαίδευση στην ολιστική γονιμότητα & την συνειδητή σύλληψη

2 ώρες κάθε εβδομάδα για να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, τον εσωτερικό σου κόσμο, τις πεποιθήσεις σου και τις βαθύτερες σου σκέψεις και ανησυχίες.

Να ανακαλύψεις τι σε μπλοκάρει και να μάθεις τρόπους, εργαλεία και τεχνικές αναπνοών, προσευχής, διαλογισμού και Νόμου της Έλξης (manifistation) που θα σε οδηγήσουν στην απελευθέρωση και στην διαχείριση του άγχους!

Ομαδικό πρωινό και βραδινό τμήμα.

γιογκα γονιμοτητας

Pelvic Yoga (Γιόγκα για τo πυελικό έδαφος)

ONLINE

Το πρόγραμμα, εστιάζει στην ενδυνάμωση & αιμάτωση της πυέλου, άρα και των αναπαραγωγικών οργάνων. 

Παράλληλα δίνεται έμφαση και στο ορμονικό σύστημα.

Επιδρά θετικά επίσης στην ψυχική υγεία και ευεξία  αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός ζευγαριού να συλλάβει.

Το ορμονικό και το αναπαραγωγικό σύστημα είναι απαραίτητο να λειτουργούν σωστά για την ενίσχυση της γονιμότητας και η γιόγκα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο χρησιμοποιούμε για τον σκοπό αυτό.

Προσωπικές συνεδρίες εξ' αποστάσεως

Για διαχείριση του άγχους

Φοβίες, κρίσεις πανικού, καταστάσεις σοκ, ανασφάλειας, χαμηλής αυτοπεποίθησης, ενοχής και πολλά άλλα, μπορούν να βοηθήσουν πολύ αποτελεσματικά με την βοήθεια του Recall Healing,  των Ανθοϊαμάτων Dr, Bach, του Mindfulness, του EFT tapping και άλλων εργαλείων συναισθηματικής απελευθέρωσης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η υπογονιμότητα έχει αρνητικές επιρροές στην συναισθηματική υγεία, στην αυτοεκτίμηση και στην ποιότητα ζωής των γυναικών και των συντρόφων τους.

Ανάμεσα στις γυναίκες που βιώνουν την υπογονιμότητα, σχεδόν το 40%, βιώνουν έντονο στρες με μακρόχρονες επιπτώσεις, το οποίο εκφράζεται με περιστατικά άγχους και κατάθλιψης (LockI.H.,2002).

Η καλά καταρτισμένη Μαία, με την αρμόζουσα συμβουλευτική της παρεμβολή, την γνώση και την ψυχολογική της στήριξη, μπορεί να προσφέρει στην ιδιαίτερη αυτή ομάδα των εγκύων και των συντρόφων τους.(πηγή).

Όλες οι συνεδρίες και τα μαθήματα στο Human Health Lab εφαρμόζεται από Μαία με εξειδίκευση στις ολιστικές θεραπείες, την εγκυμοσύνη και την γονιμότητα.