Το Γανόδερμα είναι ένα φυσικό προϊόν και δεν έχουν αναφερθεί αντενδείξεις. Ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα ενώ παράλληλα εντάσσεται στην κατηγορία των φαρμακευτικών μανιταριών και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία επικουρική θεραπεία σε περιπτώσεις υγείας.

Το Ganoderma δεν αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα. Στην πράξη, η δραστικότητα που έχει το γανόδερμα όχι μόνο δεν «ακυρώνεται» από τις χημικές ουσίες των φαρμάκων αλλά έχει και διττή δράση :
α. βοηθά στην καλύτερη αποτελεσματικότητα της εκάστοτε φαρμακευτικής αγωγής
β. εξομαλύνει, μετριάζει και μειώνει τις κακές παρενέργειες που οφείλονται στην χρήση ορισμένων φαρμάκων. 

Φαρμακολογικές επιδράσεις εκχυλισμάτων Γανοδέρματος in vivo και in vitro

– αναλγητικό
 – αντιαλλεργική δραστηριότητα
 – προληπτική δράση στη βρογχίτιδα γιατί προκαλεί την αναγέννηση του βρογχικού επιθηλίου
 – αντιφλεγμονώδη
 – Αντιβακτηριακή, ενάντια σε σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο και Bacillus pneumoniae (ίσως λόγω της αυξημένης δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος)
 – Αντιοξειδωτικό, με την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών υδροξυλίου
 – αντικαρκινική δράση
 – Αντιιική δράση, με την πρόκληση της παραγωγής ιντερφερόνης
 – Μειώνει την αρτηριακή πίεση
 – ενισχύει τον μυελού των οστών με τον εμπύρηνο πολλαπλασιασμό των κυττάρων
 – Καρδιοτονωτική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης
  – αντιχολινεργική δράση στο νευρικό σύστημα ώστε να μειώσει τις επιδράσεις της καφεΐνης και να χαλαρώσει τους μυς
 – γενική ανοσοενδυνάμωση
 – Αντι-ΗIV δραστικότητα ίη vitro και in vivo
 – Βελτιωμένη λειτουργία του φλοιού των επινεφριδίων

Βασικά ενεργά συστατικά :

– Βήτα και ετερο βήτα – γλυκάνες (αντικαρκινικοί, ανοσοδιεγερτικοί)
 – Ling Zhi – 8 πρωτεΐνη (αντιαλλεργική, ανοσορυθμιστική)
 – γανοδερικά οξέα – τριτερπένια (αντιαλλεργιογόνοι παράγοντες, μειώνουν την χοληστερόλη και την πίεση του αίματος) 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Χρονική διάρκεια χρήσης: Για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δρα το Γανόδερμα στον οργανισμό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά οφέλη στον οργανισμό γιατί μας αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο, μας εφοδιάζει με μία πληθώρα ισχυρών αντιοξειδωτικών και είναι μία εξαίρετη αλκαλική τροφή. Κάποιος μπορεί να επιτύχει Συνολική και Μόνιμη ελευθερία από τα προβλήματα Υγείας καταναλώνοντας τακτικά Γανόδερμα.

Εμφάνιση αποτελεσμάτων από την χρήση του γανοδέρματος: Μέσα σε δυο εβδομάδες θα έχετε περισσότερη ενέργεια , θα βελτιωθεί ο ύπνος σας και θα νιώθετε ευεξία και αντοχή. Μετά τους 2 μήνες χρήσης αρχίζουμε να βλέπουμε σταδιακά αποτελέσματα (και σε εργαστηριακές τιμές)  όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το γανόδερμα θεραπευτικά σε κάποια πάθηση πχ σακχαρώδη διαβήτη ή αυξημένη χοληστερίνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με 6 μήνες χρήση του γανοδέρματος, οι εργαστηριακές εξετάσεις έχουν έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα και η υγεία μας έχει αποκατασταθεί ή βελτιωθεί σημαντικά!

Περιορισμοί στην χρήση του: Όλες οι ουσίες ανοσοδιαμόρφωσης, όπως το Γανόδερμα, θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή από ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων και χρησιμοποιούν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα. Επίσης, να λαμβάνεται με προσοχή από ανθρώπους που λαμβάνουν φάρμακα με αντιπηκτικές ιδιότητες για το αίμα και από ανθρώπους που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις (ιδίως όσοι λαμβάνουν άλλα φάρμακα με αντι-αιμοπεταλιακή δράση. Εάν ο ασθενής λαμβάνει επιπρόσθετα simvastatin, montelukast ή κάποιο αντιπηκτικό, πιστεύουμε ότι μια λογική προφύλαξη θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση του Ganoderma lucidum για 7 ημέρες πριν τη χειρουργική επέμβαση (πηγή)