Τι μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου και σε ποιο σημείο πρέπει να δεις έναν μέντορα γονιμότητας που θα σε καθοδηγήσει?

Όταν η εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολη από το αναμενόμενο, τα ζευγάρια συχνά αναζητούν απαντήσεις και λύσεις για να κατανοήσουν καλύτερα τι μπορούν να κάνουν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συλλάβουν.

Η πρώτη κίνηση φυσικά είναι να επισκεφθούν τον/την Μαιευτήρα-Γυναικολόγο σου.

Η υπογονιμότητα – το αντίθετο της γονιμότητας – ορίζεται από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (ACOG) ως η αδυναμία σύλληψης μετά από ένα χρόνο τακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς έλεγχο των γεννήσεων

Πώς μπορώ να ενισχύσω τη γονιμότητά μου;

Εάν παλεύεις με την προσπάθεια να μείνεις έγκυος, η  απογοήτευση που έχεις κάθε μήνα  μπορεί να σε κάνει να θέλεις να αναλάβεις  δράση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σαν ζευγάρι – ειδικά με τη βοήθεια επαγγελματιών γιατρών αλλά και ενός μέντορα-καθοδηγητή που θα σας βοηθήσει συμπληρωματικά στο ταξίδι αυτό.

Υπάρχουν μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές ολιστικές θεραπείες που μπορεί να δώσουν ώθηση στη γονιμότητά σας.

Αν και η υπογονιμότητα δεν είναι γυναικεία υπόθεση, την μεγαλύτερη προσπάθεια καλείται να την κάνει η γυναίκα, καθώς το δικό της σώμα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει το εμβρυο για 9 μήνες.

Όπως επίσης, η δική της ζωή κυρίως θα αλλάξει εντελώς με την απόκτηση ενός παιδιού. Και ίσως χρειάζεται καμιά φορά να δούμε και τους φόβους που κρύβονται πίσω από τις αποτυχίες για μια εγκυμοσύνη. 

Ο ερχομός ενός παιδιού στην ζωή μας, είναι μεγάλη ευτυχία αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, υποσυνείδητα, ο νους δεν το καλεί να έρθει. Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό?

Γιατί το να έχετε έναν μέντορα γονιμότητας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε?

Ο μέντορας είναι στην ουσία ο καθοδηγητής σας. Ο συνοδοιπόρος σας στο ταξίδι σας και αυτός που θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι.

Η καθοδήγηση έχει να κάνει με τη σύνδεση και την εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στο σώμα σας, στο Θέλω σας, στο Σύμπαν που πάντα μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε την κατάλληλη στιγμή. Και πότε είναι αυτή η στιγμή? Όταν είμαστε έτοιμοι να την δεχθούμε, όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Μετά από το προσωπικό μου ταξίδι στην ανεξήγητη υπογονιμότητα ,  συνειδητοποίησα  ότι τελικά “δεν καλούσα” το παιδί στην ζωή μου γιατί φοβόμουν την δέσμευση και το να μην χάσω την ελευθερία μου!

Και τελικά, μέσα από το Mindset απελευθέρωσα τον φόβο αυτόν και ως αποτέλεσμα έμεινα έγκυος μέσα σε 2 μήνες, μετά από 2 χρόνια μάχης με τη ανεξήγητη υπογονιμότητα .

Μετά από την προσωπική μου εμπειρία και το πολύχρονο ταξίδι μου στις ολιστικές θεραπείες αποφάσισα να επισημοποιήσω την ιδέα της καθοδήγησης στη γονιμότητα δημιουργώντας το πρόγραμμα Fertility Mindset & Fertility Yoga.

Στο τέλος θα βρείτε την φόρμα συμμετοχής.

 

FERTILITY MINDSET

Εβδομαδιαία διαδικτυακή συνάντηση Mindfulness για την γονιμότητα. To Mindfulness αποδεδειγμένα από τις νευροεπιστήμες, μπορεί να μειώσει το άγχος, να αυξήσει την συγκέντρωση και την εστίαση του νου.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ειδικές ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμό που βασίζετε στον καθοδηγούμενο οραματισμό (νοερή απεικόνιση), ασκήσεις συνειδητοποίησης του τι θέλω και τι πιστεύω (αυτογνωσία), διατροφή, κατάλληλα συμπληρώματα και πολλά άλλα.

FERTILITY YOGA

θα ενημερωθεί σύντομα με πληροφορίες για το πρόγραμμα

Δημιουργικός διαλογισμός και νοερή απεικόνιση

Οι σκέψεις μας διαμορφώνουν το παρόν μας και μας οδηγούν προς το μέλλον που πραγματικά θέλουμε.

Οπτικοποιώντας αυτό που θέλουμε, του δίνουμε οντότητα και χώρο να έρθει στην ζωή μας.

Η νοερή απεικόνιση (οραματισμός)  μπορεί να εφαρμοστεί για οτιδήποτε θέλουμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας, στο χώρο εργασίας, την οικογένεια, την κοινωνική κλπ.

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε και, αυτό που σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε θα γίνει στη ζωή μας.

Ο Dr. Denis Waitley εφάρμοσε την νοερή δημιουργική απεικόνιση  σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Πρώτον, το εφάρμοσε στους αστροναύτες της NASA και ακολούθως, σε Ολυμπιακούς αθλητές, Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός μας δεν είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ μιας φανταστικής κατάστασης (διανοητική εκπαίδευση) και μιας πραγματικής.