MINDFULNESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

On line εκπαίδευση στην ολιστική γονιμότητα & την συνειδητή σύλληψη

2 ώρες κάθε εβδομάδα για να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, τον εσωτερικό σου κόσμο, τις πεποιθήσεις σου και τις βαθύτερες σου σκέψεις και ανησυχίες. Να ανακαλύψεις τι σε μπλοκάρει και να μάθεις τρόπους, εργαλεία και τεχνικές που θα σε οδηγήσουν στην απελευθέρωση και στην διαχείριση του άγχους!

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα των γυναικών πρέπει να "θεραπεύονται" μαζί με το σώμα τους.

Το πρόγραμμα νου/σώματος ολιστικής γονιμότητας “MINDFULNESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ” στοχεύει να ενισχύσει την γονιμότητα σου όταν τίποτα από όσα έχεις κάνει δεν σε έχει βοηθήσει.

Να σε καθοδηγήσει στην ανακάλυψη και την κατανόηση των συναισθημάτων που μπλοκάρουν την γονιμότητα σου.  

Και μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι ενσυνειδητότητας και κατανόησης του εαυτού σου και του τρόπου που σκέφτεσαι, να σε προετοιμάσω για μια συνειδητή σύλληψη  απαλλαγμένη από άγχος  και εστιασμένη στο θετικό αποτέλεσμα.

Νους και σώμα είναι ένα, ας σταματήσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως δύο ξεχωριστά μέρη.

Εάν ΔΕΝ αισθάνεσαι ασφαλής να συλλάβεις, να μείνεις έγκυος, να γεννήσεις και να  γίνεις γονέας, το υποσυνείδητό σου μπορεί να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να σε κρατήσει ασφαλή!

Το να διαχωρίζουμε το μυαλό μας (σκέψεις και συναισθήματα) από το σώμα, να θεραπεύεις το ένα χωρίς να φροντίζεις το άλλο, είναι μάλλον ανώφελο και φέρει περιορισμένα αποτελέσματα..

Οι γυναίκες που μαθαίνουν να χρησιμοποιούν στρατηγικές νου/σώματος για να διαχειρίζονται το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα της υπογονιμότητας, μειώνουν δραματικά τα επίπεδα των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, του άγχους, του θυμού και της απογοήτευσης και αυξάνουν τα ποσοστά γονιμοποίησης.

Πώς θα σε οφελήσει το workshop

“MINDFULNESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ”

Το βασικό νόημα αυτού του workshop είναι  να μπορέσεις να αποκαταστήσεις τον έλεγχο της ζωής σου.

Γιατί αυτό που αισθάνονται πιο απειλητικό οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα είναι πως δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους, του σώματος τους και των συναισθημάτων τους. 

Δεν μπορούν να ελέγξουν τη γονιμότητά τους, δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν καν να ελέγξουν πότε θα κάνουν έρωτα με τον σύντροφό  τους.

Νιώθουν ότι οι ζωές τους καταρρέουν, η σταδιοδρομία τους είναι σε ερείπια και οι προσωπικές τους σχέσεις έχουν μαραζώσει – και όλα αυτά επειδή η “περιορισμένη γονιμότητα” έχει καταργήσει τη συναισθηματική τους υγεία.

Η προσέγγιση του μυαλού/σώματος που διδάσκω στις τάξεις αυτού του workshop,  βοηθά τις γυναίκες να ανακτήσουν τον έλεγχο και να πάρουν πίσω την χαμένη τους δύναμη. Να πιστέψουν στο σώμα τους αλλά και στις απεριόριστες δυνατότητες του υποσυνείδητου νου.

Τι άλλο κρύβεται πίσω από την δυσκολία να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο;

Γνώρισε το βρέφος σου

Ανάμεσα στις συναισθηματικές αιτίες της υπογονιμότητας, αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες. Σου θυμίζουν κάτι?

 • Η ενοχή ότι δεν μπορείς να εκδηλώσεις τη μητρότητα και την έμφυτη ιδιότητα μιας γυναίκας να φέρει στον κόσμο παιδιά.
 • Άρνηση της θηλυκότητας για ασυνείδητους λόγους, με βαθιές ρίζες από την πρώιμη παιδική ηλικία ακόμα και την ενδομήτρια ζωή.

 • Ο φόβος να μην κατηγορηθείς από τους γύρω σου για αδυναμία να κάνεις παιδιά.

 • Κοινωνική πίεση. Επείγουσες προτροπές για τεκνοποίηση, που προέρχονται από συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα.

 • Η ιδέα ότι ένα παιδί είναι ένας τρόπος να σωθεί η σχέση ενός ζευγαριού.

 • Φόβος για τις μητρικές ικανότητες: «θα γίνω καλή μητέρα»;

 • Φόβος για την ανάληψη της ευθύνης
 • Ανησυχίες που σχετίζονται με υλικές πτυχές και οικονομικά προβλήματα.
 • Ο τρομακτικός φόβος του τοκετού (τοκοφοβία)
 • Η ιδέα ότι μπορούμε να γεμίσουμε ένα μεγάλο εσωτερικό κενό με ένα παιδί.

Πέρα από ταμπέλες και διαγνώσεις, είσαι μια Ψυχή που χρειάζεται βοήθεια. Αν το έχεις καταλάβει και εσύ, αυτό το σεμινάριο το χρειάζεσαι!

Μπορώ να σε βοηθήσω!

«Το να δίνεις χώρο στο σώμα, το μυαλό και την καρδιά σου για να είσαι  παρούσα στο παρόν, να κατανοήσεις τις ανάγκες και τις ανησυχίες σου και να συμμετέχεις σε μια υποστηρικτή κοινότητα με κοινό βίωμα, ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι πιο πολύ αυτή την στιγμή».

🌷Εάν πιστεύεις ότι το άγχος που βιώνεις έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γονιμότητά σου, τότε μπορώ να σε βοηθήσω.

🌷Εάν πιστεύεις βαθιά μέσα σου ότι δεν είναι ασφαλές για εσένα (συναισθηματικά ή σωματικά) να μείνεις έγκυος, τότε μπορώ να σε βοηθήσω.

🌷Εάν πιστεύεις ότι οι πεποιθήσεις μας δεν έχουν καμία σχέση με το φυσικό μας σώμα και θέλεις απλώς να αισθάνεσαι λιγότερο ανήσυχη και θυμωμένη όλη την ώρα, τότε μπορώ να σε βοηθήσω.

🌷Εάν πιστεύεις ότι δεν θα ανταπεξέλθεις στον επόμενο γύρο θεραπείας και θέλεις  συναισθηματική υποστήριξη τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια, τότε μπορώ να σε βοηθήσω.

🌷Εάν πιστεύεις ότι θα καταρρεύσεις εντελώς αν η επόμενη προσπάθεια σου δεν είναι επιτυχής, τότε μπορώ να σε βοηθήσω.

Mindfulness διαλογισμός γονιμοτητας
Μεταμόρφωσε την αρνητικότητα σε θετικότητα

Όταν οι γυναίκες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν απλές τεχνικές που τους επιτρέπουν να χαλαρώνουν, να μεταμορφώνουν αρνητικά μοτίβα σκέψης, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύσσουν ισχυρές πηγές κοινωνικής υποστήριξης, αρχίζουν να παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους ξανά.

🌷Νιώθουν σημαντικά λιγότερο απομονωμένες και απελπισμένες

🌷Νιώθουν συμπόνια για τον εαυτό 

🌷Οι σχέσεις τους με τους συζύγους τους βελτιώνονται.

🌷Σταματάνε την αυτοκριτική και τις ενοχές

🌷Το στρες αποδεδειγμένα μειώνεται σημαντικά

.

🌷Κοιμούνται καλύτερα και έχουν καλύτερη σωματική υγεία

Γονιμοποίησε το μυαλό σου

Γονιμοποίησε το μυαλό σου πρώτα!

Μέσα από τα στοχευμένα εβδομαδιαία μαθήματα ενσυνείδητης γονιμότητας, σκοπός μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις ένα μέρος ηρεμίας χωρίς να εγκαταλείψεις το ταξίδι.  Να δουλέψεις με τα συναισθήματα σου και τα μπλοκαρίσματα του νου. Να γίνεις κυρίαρχη των συναισθημάτων σου. Ναι είναι δυνατόν!

 Υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών που καταδεικνύει τη σχέση μεταξύ ψυχολογικής ευεξίας και γονιμότητας καθώς και την σύνδεση νου/σώματος.. Αξιοποίησε και εσύ τη δύναμη της σύνδεσης νου-σώματος για να οδηγήσεις το σώμα σου στην επιτυχία.

 

Έχουμε πλέον αρκετές έρευνες που μας δείχνουν ότι αν διαλογιστούμε/ακούμε καθοδηγούμενες εικόνες/ κάνουμε χαλάρωση ολόκληρου του σώματος κ.λπ., τότε φτάνουμε σε κάτι που ονομάζεται «απόκριση χαλάρωσης» που  συνδέεται με την αύξηση των ποσοστών επιτυχίας της εγκυμοσύνης.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα γονιμότητας μυαλού-σώματος που διδάσκει στις συμμετέχουσες να αφιερώνουν περίπου 20′  την ημέρα για να εισέλθουν σε αυτήν την «ανταπόκριση χαλάρωσης», σχεδόν ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το ποσοστό εγκυμοσύνης.

Σε μια άλλη μελέτη του 2011 που έγινε από την Dr. Alice Domar και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility, διαπίστωσε ότι οι υπογόνιμες γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), χρησιμοποιώντας τεχνικές νου/ σώματος έχουν ποσοστό σύλληψης 55%, σε σύγκριση με 20% που δεν χρησιμοποιούν τις τεχνικές.

Βασικά εργαλεία των προγραμμάτων νου/σώματος είναι η γιόγκα, ο διαλογισμός, η προσευχή, η απελευθέρωση από αρνητικά συναισθήματα, η συμπόνια, η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη.

Σχετικά με το Workshop

Τα μαθήματα Mindfulness για την γονιμότητα  μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε προσπαθείτε φυσικά είτε κάνετε θεραπεία γονιμότητας (πχ εξωσωματική γονιμοποίηση). Συμπληρώνουν επίσης άλλους τρόπους υποστήριξης της γονιμότητας, όπως η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και ο βελονισμός, το Bowtech ή η διατροφή η άσκηση κλπ

Το Mindfulness for Fertility είναι ένα  βιωματικό διαδικτυακό, βασισμένο σε τεκμήρια πρόγραμμα, που ακολουθεί το περίφημο πρόγραμμα σπουδών MBSR. 

Αυτό το άκρως βιωματικό και υποστηρικτικό πρόγραμμα προσφέρει:

 • Καθοδηγούμενη διδασκαλία σε πρακτικές διαλογισμού επίγνωσης
 • Αναπνευστικές ασκήσεις
 • Τεχνικές ελέγχου του άγχους και των τοξικών συναισθημάτων
 • Ήπιες ασκήσεις της yoga
 • Διδασκαλία και συζήτηση (μοίρασμα)
 • Πρακτικές στο σπίτι για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης στην καθημερινή ζωή

Πληροφορίες

 • Τα μαθήματα είναι 1 φορά την εβδομάδα ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΩ GOOGLE MEET
 • Βασικό πρόγραμμα: 8 εβδομαδιαία (2-2½ ώρες) μαθήματα
 • Διάρκεια μαθημάτων 2 μήνες για το βασικό επίπεδο Mindfulness.
 • 3ος μήνας ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΚΑΡΜΑ: Το πρόγραμμα συνεχίζεται, για όσες επιθυμούν, με προχωρημένες τεχνικές όπως κοιλιακό μασάζ, ενεργοποίηση μεσημβρινών, βελονιστικών σημείων, και ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) που εμπλέκονται με την γονιμότητα. Θα ανακαλύψουμε επίσης το προσωπικό  προγονικό κάρμα και θα μάθουμε πως θα το επιλύσουμε.
 • Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται για την προσωπική χρήση της κάθε ομάδας.
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10-12 άτομα.

Κόστος συμμετοχής:

 • 120,00 € τον μήνα (30,00€ ανά μάθημα | 240,00 € όλο το πρόγραμμα ( η πληρωμή μπορεί να γίνεται κάθε μήνα).
 • Γραφτείτε στην φόρμα συμμετοχής για να είμαστε σε επικοινωνία και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.
 • *Σχέδια πληρωμών με δόσεις ή  άλλες ευκολίες, είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει ανάγκη (επικοινωνήστε μαζί μου) . Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και κανείς δεν θα απορριφθεί λόγω οικονομικών ανησυχιών .

  Εγγραφή:

  ✔Συμπληρώστε την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για  να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας σχετικά με το σεμινάριο και να ενημερωθείτε έγκαιρα για τον επόμενο κύκλο μαθημάτων. Κάντε έλεγχο και στα ανεπιθύμητα (spam) αν δεν λάβετε το email σας στα επόμενα 5΄. 

  ✔Νέοι κύκλοι Mindfulness θα ανακοινώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Για την κράτηση της θέσης σας σε έναν ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ  και την συμμετοχή σας, ολοκληρώστε την πληρωμή των 120,00 για τον πρώτο μήνα (πληροφορίες στο email σας). 

  Στο πρόγραμμα Fertility Yoga μπορείτε να ενταχθείτε ανά πάσα στιγμή.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κλείσε τη θέση σου σε αυτά τα μοναδικά μαθήματα και φέρε την αλλαγή στη ζωή σου! Κάλεσε συνειδητά το παιδί στην ζωή σου! Ένωσε την ψυχή σου με την ψυχή του και προσκάλεσε το. Το σώμα σου είναι σχεδιασμένο για να μείνεις έγκυος και να γεννήσεις το μωρό σου. Φρόντισε το σώμα σου και βοήθησε τον νου και την ψυχή σου.

Επερχόμενες Εκδηλώσεις