Ενεργειακή Ψυχολογία

Η ενεργειακή ψυχολογία χρησιμοποιεί τεχνικές συναισθηματικής και ψυχολογικής απελευθέρωσης και αποφόρτισης όπως το EFT, την Ανθοθεραπεία Dr. Bach και άλλες.

Οι Τεχνικές Ενεργειακής Ψυχολογίας είναι μια ομάδα διεργασιών ή τεχνικών που χρησιμοποιούν συνήθως  το ενεργειακό σύστημα του σώματος, συνήθως μεσημβρινούς βελονισμού ή τρόπους διαδρομής, για να προωθήσουν και να επιταχύνουν την αλλαγή και την επούλωση .Υ πάρχουν και άλλες μέθοδοι ενεργειακής ψυχολογίας όπως η Ανθοθεραπεία Dr. Bach. 

Παρακάτω θα αναφερθώ σε αυτές που χρησιμοποιώ εγώ για να βοηθήσω παιδιά και ενήλικες να αποφορτίσουν το αρνητικό συναίσθημα ή τραύμα, πιο γρήγορα.

Ενεργειακή τεχνική EFT

Το ΕFT tapping είναι μία από τις πιο γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιεί η ενεργειακή ψυχολογία.

Περιλαμβάνει τη σωματική διέγερση  σημείων βελονισμού γι αυτό και λέγεται και συναισθηματικός βελονισμός. Η διέγερση γίνεται  χτυπώντας τα σημεία αυτά με τα ακροδάχτυλα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει γρήγορη αποφόρτιση από τραυματικές μνήμες, φόβους και φοβίες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην απάλυνση ή και πλήρη θεραπεία συμπτωμάτων πόνων, δερματικών εξανθημάτων, ινομυαλγίας, κατάθλιψης, άγχους, συνδρόμου μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) κ.α. 

 Ο όρος ενεργειακή ψυχολογία προτάθηκε για πρώτη φορά από τον κλινικό ψυχολόγο Fred
Gallo για να περιλάβει όλες τις πρακτικές που χρησιμοποιούν το βελονισμό και
παρόμοιες τεχνικές για να διορθώσουν ενεργειακές ανισορροπίες με σκοπό να
θεραπεύσουν ψυχολογικές διαταραχές. 

Σήμερα η μέθοδος είναι αναγνωρισμένη από τον Αμερικάνικο Σύλλογο Ψυχοθεραπευτών ως μια αποτελεσματική τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης.

ναφορές Church 2012, 2013a, Feinstein, Eden, & Graig, 2006, Najemy, 2002 κ.α.)

Ανθοθεραπεία Dr. Bach και Ανθοϊάματα

Πρόκειται για μια άλλη ενεργειακή θεραπευτική προσέγγιση που αναπτύχθηκε  το 1930 από τον Άγγλο γιατρός Edward Bach.

Η Ανθοθεραπεία Dr. Bach στοχεύει στην απελευθέρωση του νου από από τα νοητικά μπλοκαρίσματα… Αυτά που δεν μας αφήνουν να χαρούμε την καθημερινότητα μας.

 

Φοβίες, ενοχές, θυμός, κρίσεις πανικού, άγχος, νοητική ένταση, ανασφάλεια, κόπωση & εξάντληση,  αναποφασιστικότητα και πολλές άλλες καταστάσεις που απομυζούν την ενέργεια μας, μπορούν να βοηθηθούν άμεσα με την χρήση των ιαμάτων αυτών.

Εκατομμύρια άνθρωποι συμβιβάζονται σε μία ζωή με κακή υγεία και συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα.

Μη γνωρίζοντας πώς να επιτύχουν τη χαρούμενη και ικανοποιητική ζωή που επιθυμούν, έχουν κολλήσει και αποδέχονται έναν τρόπο ζωής με συναισθηματικό τραύμα, χρόνιο σωματικό πόνο, καταναγκασμούς και εθισμούς, θυμό, φόβο και ενοχές.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν χημικά  χάπια για να σκοτώσουν τον πόνο, να κοιμηθούν τη νύχτα και να καταστείλουν το άγχος – αλλά αυτό δεν είναι καθόλου καλύτερο από την ασθένεια.