Bowen για την λειτουργία των κοιλιακών οργάνων

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τη θεραπεία Bowen τείνουν να το σκέφτονται ως μια εξειδικευμένη θεραπεία για φυσικά προβλήματα όπως θέματα πλάτης, ανεπίλυτα προβλήματα στο λαιμό και τους ώμους ή αρθριτικές καταστάσεις.

Η θεραπεία Bowen είναι μια ευέλικτη θεραπευτική μέθοδος που βοηθά πολλά διαφορετικά θέματα, όπως την ανακούφιση ορμονικών ανωμαλιών και τη στειρότητα, προβλήματα ψυχικής υγείας και τη βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων μας, για να αναφέρουμε μόνο λίγα.Τα εσωτερικά μας όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία συγκρατούνται στη θέση τους από ένα πλέγμα συνδετικού ιστού ( την περιτονία) που στηρίζεται από τους μυς και περιβάλλεται από τον σκελετό για προστασία και συγκράτηση. Η σπονδυλική στήλη παρέχει σταθερότητα για αυτές τις δομές.Οι περιτοναϊκές συμφύσεις και ο ουλώδης ιστός από μια χειρουργική επέμβαση, έναν τραυματισμό ή ένα τραύμα μπορούν να αφυδατώσουν και να διαστρεβλώσουν την (σπλαχνική) θέση των οργάνων. Αυτό σημαίνει διακύβευση της λειτουργίας των οργάνων σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε όλα τα είδη προβλημάτων υγείας, από γενική κόπωση έως πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις.

Η θεραπεία Bowen βοηθά στη διάσπαση των συμφύσεων και ενθαρρύνει την ενυδάτωση των εσωτερικών επιφανειών σας. Οι συμφύσεις και οι αφυδατωμένοι ιστοί περιορίζουν την ολίσθηση των οργάνων μεταξύ τους στις κοιλιακές και θωρακικές κοιλότητες, κι έτσι με την απελευθέρωση της έντασης σε αυτές τις περιοχές, θα καταστεί ικανή η καλύτερη χωροθέτηση των οργάνων και η βελτιωμένη κυτταρική λειτουργία παντού, επιτρέποντας στα όργανα σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Πώς μπορεί το Bowen να βελτιώσει την πέψη;Το πεπτικό σύστημα επεξεργάζεται τα τρόφιμα έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα συστήματα του σώματος. Το πεπτικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη τροφής και νερού, την πέψη, την απορρόφηση και την αποβολή των αποβλήτων από το σώμα. Αυτή η διαδικασία είναι τόσο φυσική όσο και χημική.Η φυσική πτυχή της πέψης λαμβάνει χώρα στο γαστρεντερικό σωλήνα που περιλαμβάνει το στόμα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το λεπτό και παχύ έντερο και οι χημικές διεργασίες είναι γνωστές ως ενζυματική δράση και προέρχονται από άλλες πέντε περιοχές του σώματος: τους σιελογόνους αδένες, το τοίχωμα του στομάχου, το πάγκρεας, το ήπαρ και τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου.

Είναι ζωτικής σημασίας όλα αυτά τα όργανα να λειτουργούν σωστά για να εξασφαλίσουν ότι παίρνετε τη σωστή διατροφική ισορροπία από τις βιταμίνες και τα μέταλλα στη διατροφή σας για την καλύτερη πεπτική απόδοση.Όταν σκεφτόμαστε το φαγητό, ενεργοποιούνται οι σιελογόνοι αδένες ως προετοιμασία για την πέψη. Όλοι μας είχαμε την εμπειρία όπου και μόνο η σκέψη ενός νόστιμου φαγητού έκανε τα σάλια μας να τρέχουν! Αυτή είναι η αρχή της πεπτικής διαδικασίας και στη συνέχεια το σώμα προετοιμάζεται με την έκκριση ενζύμων μέσα στον πεπτικό σωλήνα για να αρχίσει η διάσπαση του φαγητού που καταναλώνουμε.

Η τεχνική Bowen βοηθά σε αυτή τη διαδικασία αλλάζοντας την λειτουργία του αυτόνομου νευρικού μας συστήματος από Συμπαθητικό (μάχη, τρόμο, φυγή) σε Παρασυμπαθητικό (ξεκούραση, χαλάρωση, επισκευή, πέψη) και διορθώνει τις περιτοναϊκές συμφύσεις που μπορεί να προκαλούν ανισορροπίες μέσα στο σώμα.

Η γαστρεντερική οδός είναι ευαίσθητη και ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επηρεάζουν το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του σώματος, π.χ. η νευρικότητα και το άγχος (κόμποι στο στομάχι) παρεμβαίνουν στο στομάχι και την πέψη. Η κατανάλωση φαγητού όταν είμαστε ταραγμένοι, κουρασμένοι ή στεναχωρημένοι, μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές, αναστέλλοντας τις πεπτικές εκκρίσεις, με αποτέλεσμα την ανακατεύθυνση της παροχής αίματος προς στους μύες (κατά την προετοιμασία για μάχη, τρόμο, φυγή) και όχι προς την πεπτική οδό και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Τα προβλήματα βάρους και οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος, όπως η δυσανεξία στο γάλα και τη γλουτένη, γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένες στη σύγχρονη κοινωνία μας και συνδέονται γενικά με ένα τρόπο ζωής υψηλού στρες που προκαλεί ένταση στους ιστούς και έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποτελεσματικής αφομοίωσης των θρεπτικών ουσιών.Όταν τα όργανα δεν λειτουργούν σωστά επειδή έχουν σφιχτά προσκολλημένους ιστούς, το σώμα μας δεν θα είναι σε θέση να αφομοιώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινά και θρεπτικά είναι τα τρόφιμα.Τα επτά βασικά μέταλλα που απαιτούνται από το σώμα για βέλτιστη υγεία είναι το νάτριο, το κάλιο, ο φώσφορος, το χλώριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το θείο, μαζί με περίπου 10 άλλα ιχνοστοιχεία. Οι λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές βιταμίνες συνεργάζονται επίσης μεταξύ τους για να διατηρήσουν το σώμα μας λειτουργικό. Χωρίς όλες αυτές τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία στην κυκλοφορία του αίματός μας, το σώμα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά, κάτι που θα οδηγήσει σε ασθένειες και δυσλειτουργίες.

Η καλή πέψη είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία.Η θεραπεία Bowen μπορεί να βοηθήσει το σώμα να βελτιστοποιήσει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και την ενυδάτωση μειώνοντας την ένταση των ιστών και επιτρέποντας στους προσκολλημένους ιστούς να θυμούνται την ιδιοδεκτική τοποθέτησή τους και επομένως καλύτερες πεπτικές διαδικασίες.

Πώς μπορεί το Bowen να βελτιώσει τη λειτουργία των οργάνων σας;Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σώμα σας μπορεί να μην λειτουργεί επαρκώς.Η ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος (ξεκούραση, χαλάρωση, αποκατάσταση) κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Bowen ανακατευθύνει την παροχή αίματος στα ζωτικά όργανα και βελτιστοποιεί τις εσωτερικές λειτουργίες, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν πολλά όργανα μέσα στις θωρακικές και κοιλιακές κοιλότητες του σώματος:

– Το λεπτό έντερο και το παχύ έντερο. – Στομάχι, σπλήνα και πάγκρεας. – Ήπαρ και χοληδόχος κύστη. – Νεφροί, επινεφρίδια και ουροδόχος κύστη. – Πνεύμονες, Καρδιά και Αναπαραγωγικά όργανα.Το σώμα αποτελείται από πολυάριθμα συστήματα που περιλαμβάνουν όργανα και αν ένα από αυτά δεν λειτουργεί σωστά, θα επηρεάσει τελικά τα περιβάλλοντα όργανα, τα συστήματα και επομένως όλο το σώμα ως σύνολο.

Η σωστή λειτουργία των οργάνων βασίζεται σε ένα υγιές ενυδατωμένο περιτοναϊκό περιβάλλον για τους εσωτερικούς ιστούς να ολισθαίνουν ο ένας πάνω στον άλλο, οι ιστοί να προσανατολιστούν έτσι ώστε οι ηλεκτρικοί παλμοί να μπορούν να μεταφέρονται χωρίς διακοπή μέσω του νευρικού συστήματος και οι μυϊκές σκελετικές δομές να βρίσκονται στη σωστή θέση.

Η θεραπεία Bowen είναι ένας καταλύτης για αυτό, μέσω της θεραπείας των συμφύσεων της περιτονίας και της καλύτερης κυτταρικής ενυδάτωσης, της αφομοίωσης της διατροφής, της αυξημένης παροχής αίματος, της αποτελεσματικής εξάλειψης των αποβλήτων και της κίνησης των ιστών.

Είστε σε θέση να βοηθήσετε την υγεία σας εξασφαλίζοντας την επαρκή πρόσληψη νερού, φροντίζοντας να πίνετε καθημερινά τα συνιστώμενα δύο λίτρα νερού. Ο αφυδατωμένος και προσκολλημένος κυτταρικός ιστός μπορεί να δημιουργήσει δυσλειτουργία τοπικά σε μια περιοχή, η οποία με την πάροδο του χρόνου επηρεάζει τελικά όλους τους περιβάλλοντες ιστούς και τις δομές.

Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, τα προβλήματα μπορούν να κλιμακωθούν καθώς το υπόλοιπο σώμα αναγκάζεται να τα αντισταθμίσει.Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Bowen χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διόρθωση και στη συνέχεια στη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των οργάνων και των κυττάρων – χωνεύοντας την τροφή, αφομοιώνοντας τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά και εξαλείφοντας αποτελεσματικότερα τα απόβλητα. Μόνο τότε το σώμα σας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Μετάφραση: Veronica Mart
Πηγή : http://www.northstarhealingtherapies.com.au/…