Η Ανθοθεραπεία Dr. Bach στοχεύει στην απελευθέρωση του νου από από τα νοητικά μπλοκαρίσματα... Αυτά που δεν μας αφήνουν να χαρούμε την καθημερινότητα μας.

αγχος αννα κονοβεση

Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες (Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία – Ψυχολογία). Υποστηρίζουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και γι’ αυτό κατόπιν μπορούν  να βοηθήσουν, και το φυσικό σώμα. Δεν ανήκουν στο χώρο των φαρμάκων, ούτε καν στα φυτικά σκευάσματα. Είναι ενεργειακά σκευάσματα που δημιουργούνται από άνθη. Επιδρούν στα συναισθήματα με ήπιο και  αποτελεσματικό τρόπο, απαλύνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και εξελίσσοντας τα θετικά.  Αναδεικνύει έτσι τις  θετικές εκφράσεις και θετικές συμπεριφορές του χαρακτήρα μας.

Φοβίες, κρίσεις πανικού, άγχος, νοητική ένταση, ανασφάλεια, κόπωση & εξάντληση,  αναποφασιστικότητα και πολλές άλλες καταστάσεις που απομυζούν την ενέργεια μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την χρήση των ιαμάτων αυτών.

Διαταραχές στο σώμα μας που έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο (δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, δερματοπάθειες, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α),  μπορούν να βελτιωθούν  θεραπεύοντας τον νου, τα αρνητικά συναισθήματα και τα νοητικά μπλοκαρίσματα.

Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας! Σώμα και Ψυχή είναι αλληλένδετα μεταξύ τους

ανθοιαματα ενεργειακή ψυχολογία

Για να εφαρμόσετε την Ανθοθεραπεία με επιτυχία χρειάζεται η λήψη ιστορικού.
Οι ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από τα συναισθήματα και τις σκέψεις και πως αυτά επηρεάζουν την ζωή σας. Η λήψη του ιστορικού μπορεί να γίνει και εξ αποστάσεως και διαρκεί έως και 1 ώρα.

Δεν χρειάζεται να μοιραστείτε κάτι για το οποίο δεν είστε έτοιμοι ή δεν νιώθετε άνετα.

Η Ανθοθεραπεία Dr. Bach χρειάζεται 4 πράγματα για να είναι αποτελεσματική:

 • Καλό ιστορικό από εξειδικευμένο Ανθοθεραπευτή. Ο Ανθοθεραπευτής είναι εκπαιδευμένος στις πολλές και διαφορετικές χρήσεις των ανθοιαματων και θα κάνει την σωστή επιλογή για εσάς.
 • Σωστή επιλογή ανθοιαμάτων. Αν προσπαθήσετε μόνοι σας να διαλέξετε ανθοιάματα, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποτύχετε να κάνετε σωστό συνδυασμό.

 

 • Δέσμευση από εσένα ότι θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά και καθημερινά. Η ελάχιστη δοσολογία χρήσης είναι 4 σταγόνες, 4 φορές την ημέρα.
 • Να πεις ακριβώς αυτό που νιώθεις,  κατά την λήψη του ιστορικού. Το συναίσθημα , όχι το γεγονός απαραίτητα. Ποιο είναι το συναίσθημα? φόβος, Ενοχή, θλίψη, ζήλια, χαμηλή αυτοεκτίμηση?

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά σε ενήλικες και παιδιά

 • Σε όλες τις φοβίες (υψοφοβία, φόβος για τα αεροπλάνα, την βελόνα κ.α.)
 • Σε κρίσεις άγχους / πανικού
 • Σε χαμηλή αυτοπεποίθηση
 • Στην δυσκολία συγχώρεσης
 • Στη πικρία και μνησικακία
 • Στην Θυματοποίηση (είμαι το θύμα και τρέχω εγώ για όλους, βάζω τον εαυτό μου σε 2η μοίρα) και
 • Στην μη ικανότητα του να λες ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!
 • Στην προσαρμογή σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας ( χωρισμός, αλλαγή κατοικίας, εργασίας, σχολείου, άλλο αδερφάκι στο σπίτι κ.α.)
 • Στον ντροπαλό χαρακτήρα που δυσκολεύεται να εκφραστεί (πολύ συχνό στα παιδιά που δυσκολευονται να σηκώσουν το χέρι στην τάξη)
 • Στις μαθησιακές δυσκολίες ( κατανόηση και εμπέδωση του μαθήματος. Ιδανική για μαθητές και σπουδαστές)
 • Στην ζήλια ( πχ μεταξύ αδερφών)

Συχνά ερωτήματα....

Έχω δοκιμάσει τα ανθοϊάματα και δεν είδα καμία βελτίωση

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας πάνω σε αυτά , είμαι σίγουρη ότι κάτι από τα 4 που αναφέρω παραπάνω δεν έγινε σωστά.

Επειδή υπάρχει πολύ πληροφορία στο διαδίκτυο, στο τι προσφέρει το κάθε ένα ανθοϊαμα, πολλοί τα δοκιμάζουν χωρίς λήψη ιστορικού. Νομίζουν ότι είναι  εύκολο να κάνουν αυτοδιάγνωση του εσωτερικού τους κόσμου.

Και όμως δεν είναι. Χρειάζεται ένας έμπειρος εξωτερικός παρατηρητής, ο εξειδικευμένος Ανθοθεραπευτής, που θα αποφασίσει πια ανθοϊάματα είναι κατάλληλα για εσάς.

Και αυτό είναι το 1ο και το πιο συνηθισμένο λάθος . Το 2ο και εξίσου σημαντικό λάθος είναι ΄ότι δεν λαμβάνουν καθημερινά την σωστή δοσολογία.

Υπενθυμίζω ότι η ελάχιστη δοσολογία χρήσης είναι 4 σταγόνες, 4 φορές την ημέρα.

Αποτελέσματα έχουμε από τον πρώτο κιόλας μήνα χρήσης των Ανθοϊαμάτων. 

Το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα ανθοϊάματα εξαρτάται από το πόσο επιφανειακό ή βαθιά ριζωμένο είναι το αρνητικό συναίσθημα   από το οποίο θέλετε να απαλλαγείτε.

Οι συνεδρίες είναι μία φορά κάθε 25-30 ημέρες.

Όχι είναι απολύτως ασφαλή για κάθε ηλικία. Δεν έχουν καμία παρενέργεια καθώς δεν έχουν δραστική ουσία.

 

Όχι και αυτό αποδεικνύεται με τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα σε παιδιά, ζώα ακόμα και στα φυτά!!!

Στα παιδιά, έχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα!

Ανθοϊάματα στα παιδιά.

Ανθοιαματα σε παιδια

Τα ανθοϊάματα του Μπαχ, με φυσικό και ασφαλή τρόπο, παρέχουν στήριξη στα παιδιά από νεογέννητα ακόμα, για κάθε συναισθηματική ένταση, φοβία, ανασφάλεια κλπ

Μπορεί να βοηθήσει επίσης στην ικανότητα της μάθησης μέσα από την κατανόηση και εμπέδωση του μαθήματος. Τα ντροπαλά παιδιά που δυσκολεύονται να “βγουν μπροστά” πχ να σηκωθούν να πουν μάθημα, να παίξουν σε έναν αγώνα κλπ.

Πολύ σημαντική στήριξη δίνουν στα παιδιά που περνάνε μια περίοδο αλλαγής στην ζωή τους πχ, η γέννηση ενός νέου παιδιού, ο χωρισμός των γονιών, αλλαγή σχολείου ή κατοικίας, απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου κλπ.

Η προσωπική μου εμπειρία

Χρησιμοποιώ  προσωπικά τα Ανθοιάματα και την Ανθοθεραπεία Dr. Bach από το 2007, αφότου ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου σε αυτά.

Τα έχω χρησιμοποιήσει, τόσο στον εαυτό μου και τα παιδιά μου,΄ όσο και σε πελάτες μου, γυναίκες και παιδιά κυρίως, που θέλησαν να τα δοκιμάσουν για να βελτιώσουν την ζωή τους.

Εχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα σε κρίσεις πανικού, σε ενήλικες και παιδιά, σε φοβίες και άγχος, εφ’ όσον βρούμε την αιτία του άγχους. Σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση και πολλές άλλες αρνητικές συναισθηματικές και προσκολλήσεις του νου.

Δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία για το αν είναι αποτελεσματικά ή όχι… είμαι απολύτως  βεβαία πως είναι! Σας ενθαρρύνω να τα δοκιμάσετε!

Κλείσε μια συνεδρία μαζί μου

Η διάρκεια είναι μέχρι μία ώρα και μπορεί να γίνει και εξ' αποστάσεως. Με viber, instagram call, zoom, skype. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 25 ημέρες και συμπεριλαμβάνουν και το ανθοϊαμα σας.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Ανθοθεραπεία είναι μια συμπληρωματική θεραπεία αλλά πολύ αποτελεσματική στις νοητικές εμπλοκές όπως φοβίες, κρίσεις πανικού, διαχείριση άγχους, χαμηλή αυτοεκτίμηση κ.λ.π. (νευρώσεις).

Για σοβαρά ψυχικά προβλήματα (ψυχώσεις πχ σχιζοφρένεια κλπ)  να συμβουλεύεστε ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Ιδανικά με εξειδίκευση και στην Ανθοθεραπεία ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει και με αυτή την μέθοδο καθώς έχει δείξει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Ποιός ήταν ο Dr. Bach

Η Ανθοθεραπεία και τα ανθοιάματα Dr. Bach δεν είναι μια καινούργια θεραπευτική προσέγγιση. Ανακαλύφθηκε και τελειοποιήθηκε από τον ιατρό Έντουαρντ Μπαχ από το 1935 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Έντουαρντ Μπαχ (Edward Bach24 Σεπτεμβρίου 1886 – 27 Νοεμβρίου 1936) ήταν Άγγλος ιατρός[4][5]ομοιοπαθητικόςβακτηριολόγος και συγγραφέας, γνωστός για την ανάπτυξη μίας σειράς από θεραπείες που ονομάζονται Ανθοϊάματα Μπαχ, μία μορφή εναλλακτικής ιατρικής εμνευσμένη από τις κλασικές ομοιοπαθητικές παραδόσεις. Το όνομα και η φήμη του Μπαχ πέρασαν στην ιστορία χάρη στις επτά ομοιοπαθητικές θεραπείες που ανακάλυψε (Proteus, Dysentery, Morgan, Faecalis alkaligenes, Coli mutabile, Gärtner and Bacillus No. 7).

Ο Μπαχ ασκούσε το επάγγελμά του πάνω από 20 χρόνια στο Λονδίνο σαν παθολόγος και βακτηριολόγος. Η προσήλωσή στη θεραπεία των ασθενών του και στην ιατρική έρευνα, τον οδήγησε το 1930 να αφήσει την ασκούμενη ιατρική του καριέρα στο Λονδίνο και να αφιερώσει τον χρόνο του στην ανακάλυψη των ιαμάτων και στην τελειοποίηση της εναλλακτικής μεθόδου θεραπείας της ανθοθεραπείας.

Ο Dr. Bach ερεύνησε 38 ιάματα τα οποία προέρχονται από λουλούδια, φυτά και δένδρα, Η μέθοδος του Dr. Bach είναι πλήρης γιατί αντιμετωπίζει τα συναισθήματα και ότι την αιτία που τα προκαλούν. Θεραπεύει την προσωπικότητα και αναδεικνύει τις θετικές  πλευρές του χαρακτήρα μας.

Το κάθε ένα από τα 38 ιάματα αφορά σε μια διαφορετική νοητική κατάσταση ή συναίσθημα. Θεραπεύοντας το συναίσθημα, θεραπεύονται και πολλές σωματικές ασθένειες, κυρίως αυτές που ονομάζουμε ψυχοσωματικές.

Τα ανθοϊάματα Μπαχ θεωρούνται ακίνδυνα, χωρίς να παρουσιάζουν κάποια παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με φάρμακα και άλλες ουσίες. 

Επιπτώσεις, ενδεχομένως, μπορούν να υπάρξουν, σύμφωνα με το κέντρο Μπαχ της Αγγλίας, στις περιπτώσεις ανθρώπων που προσπαθούν να εξαλείψουν την εξάρτηση από το αλκοόλ, καθώς τα ανθοϊάματα εμπεριέχουν εξαιρετικά μικρές ποσότητες brandy, αλλά και στην περίπτωση του πολύ ισχυρού φαρμάκου Antabuse, που μπορεί να προκαλέσει βίαιη αντίδραση σε κάποιον που πίνει ακόμη και μια απειροελάχιστη ποσότητα αλκοόλ[1]

Η ποσότητα όμως αυτή του αλκοόλ, μπορεί να παραληφθεί από το θεραπευτικό μείγμα, όπως κάνουμε και στα παιδιά. (πηγή)