Αννα Κονοβέση

Ας γνωριστούμε.

Είμαι η Άννα Κονοβέση, Μαία με εξειδίκευση στις Ολιστικές – Συμπληρωματικές θεραπείες για την διαχείριση των σωματικών διαταραχών, του άγχους και των τοξικών συναισθημάτων στην εγκυμοσύνη, την μητρότητα και τα μωρά/παιδιά.

 Έργο μου είναι να βοηθώ παιδιά και γονείς να ξεπερνούν τις σωματικές και συναισθηματικές ενοχλήσεις και να ζουν μια πιο ενσυνείδητη ζωή. 

Βασικά θεραπευτικά εργαλεία που χρησιμοποιώ είναι το Mindfulness,  ασκήσεις αναπνοών και σωματικές ασκήσεις της Yoga, την μέθοδο χειροθεραπείας Bowtech, τα Ανθοιάματα  Dr. Bach, το EFT. 

Το ταξίδι μου με τις συμπληρωματικές ολιστικές θεραπείες άρχισε από το 2002, και πλέον αποτελούν την κύρια επαγγελματική μου δραστηριότητα καθώς έχω συνδυάσει τον τομέα της Μαιευτικής με τις εναλλακτικές θεραπείες και την ψυχοσωματική αυτοβελτίωση.

Με ποιους εργάζομαι

Με γυναίκες που βρίσκονται στην προσπάθεια να κάνουν παιδί και θέλουν να διαχειριστούν και να μειώσουν το άγχος και να αρχίσουν να καλλιεργούν την θετικότητα. Να κάνουν γόνιμες σκέψεις και να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και το σώμα τους.
Γονιμοποίησε το μυαλό σου
Γονιμότητα
Με μανούλες super ήρωες, που ζούνε μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν σε όλα! Η ζωή μετά το παιδί, μπορεί να είναι πολύ απαιτητική και εξαντλητική για το ζευγάρι και κυρίως για την νέα μαμά αλλά και με ένα αίσθημα αβεβαιότητας, όσον αφορά τις ανάγκες του βρέφους.
Μητρότητα
Γονεϊκότητα
Με εγκύους με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα ήρεμο περιβάλλον για εκείνες και το έμβρυο. Να αντιμετωπίσουν επίσης τυχόν σωματικές ενοχλήσεις (μυοσκελετικό πόνο, καθυστέρηση τοκετού κ.α.).
Εγκυμοσύνη
Με μωρά και παιδιά, όπου θα βοηθώ με τα διάφορα σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (κολικοί, αδύναμο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, τραυματισμούς κ.α.) με το Bowtech και τις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις με τα Ανθοϊάματα Dr. Bach
Γνώρισε το βρέφος σου
Μωρά & παιδιά

Η πορεία μου στον χώρο της Μαιευτικής και της Ολιστικής θεραπευτικής

Σπούδασα  Μαιευτική στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών (πλέον ΠΑ.Δ.Α.)  και άρχισα την ενεργό δράση ως Μαία από 2000 ως το 2015 όπου ασχολήθηκα αποκλειστικά με το ελεύθερο επάγγελμα σε συνεργασία με αξιόλογους γυναικολόγους:

Ο τομέας τη ψυχοσωματικής υγείας με ενδιέφερε από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας γι΄ αυτό και οι  τομείς στους οποίους εκπαιδεύτηκα στην πορεία, και συνεχίζω να μελετώ και να εκπαιδεύομαι, αφορούν και την ψυχοσωματικη υγεία και την σύνδεση νου-ψυχής-σώματος.

Σύντομα αισθάνθηκα την ανάγκη να προσφέρω κάτι περισσότερο στην έγκυο και τα νέα ζευγάρια και έτσι άνοιξα το ιδιωτικό κέντρο για εγκύους, κατά την χρονική περίοδο 2006 – 2014,  “SHAKTI – ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΉ & ΓΟΝΕΪΚΗ ΑΓΩΓΗ”. 

Σε μια εποχή, που όλα αυτά που εκπροσώπευα και πίστευα, ήταν στα σπάργανα.

Το SHAKTI ήταν το πρώτο κέντρο προετοιμασίας τοκετού για γονείς και υποψήφιους γονείς με ολιστική προσέγγιση. Οι έγκυες παρακολουθούσαν  μαθήματα γιόγκα, αναπνοών, καθοδηγούμενου οραματισμού και διαλογισμού,  μαθήματα βρεφικού μασάζ και δεχόντουσαν εναλλακτικές θεραπείες (αρωματοθεραπεία,  Ανθοϊάματα Dr. Bach κ.α.). Οι σύζυγοι, συμμετείχαν στα μαθήματα και μάθαιναν ακόμα πώς να κάνουν μασάζ στην σύντροφο τους.

 Έκανα επίσης μαθήματα πρώτων βοηθειών για γονείς και εγκύους, καθώς και  μαθήματα ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον τοκετό, τον θηλασμό και την γονεϊκότητα.

To 2006 έγινα Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών όπου και συνεχίζω να παρουσιάζω πιστοποιημένα σεμινάρια  σε ιδιώτες, γονείς, σχολεία αλλά και σε επιχειρήσεις.

Οι φίλοι και γνωστοί μου με αποκαλούν seminar junkie καθώς λατρεύω να παρακολουθώ νέες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, αν θεωρώ ότι έχουν να μου προσφέρουν μια ακόμα σημαντική γνώση ή δεξιότητα που θα με βοηθήσουν να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.

Επαγγελματική εξειδικευση

Αντικείμενα στα οποία εξειδικεύομαι είναι

 

Για την διαχείριση στρες, την ενσυνειδητότητα και την ενίσχυση της αυτογνωσίας:

 • Total Mindfulness Instructor (αναγνωρισμένο από τον διεθνή οργανισμό International Mindfulness and Meditation Alliance IMMA)   
 • Σύμβουλος Ανθοθεραπείας Dr. Bach (ενεργειακή ψυχολογία). Ετήσια εκπαίδευση στο Natural Health Science)
 • Νευρογραφική (διαχείριση άγχους και επίλυσης της συναισθηματικής σύγκρουσης μέσω της τέχνης).
 • Σύμβουλος Γεωμετρίας της Ψυχής- Matrix of Destiny- Επίπεδο Master (Αυτογνωσιακή μέθοδος με βάση την ημερομηνία γέννησης)

Για το σώμα:

 • Bowtech Practitioner ( Bowen Therapy-ολιστική μέθοδος χειροθεραπείας). Επίπεδο Advanced.
 • Hatha & Prenatal Yoga Teacher (200 ωρών- ετήσια εκπαίδευση- Αναγνωρισμένο από το Yoga Alliance   )
 • Αρωματοθεραπεία &  αρωματοθεραπευτικό μασάζ για εγκύους και μωρά. Ετήσια εκπαίδευση.
 • Fertility acupuncture (Βελονισμός γονιμότητας)
 • Sujok acupuncture ( μικροβελονισμός χεριού . Αναγνωρισμένο από το ISA International Sujok Assotiation)
 • Scalp Acupuncture (Κρανιοβελονισμός κατά Yamamoto)
 • Cosmetic Acupuncture (κοσμητικός βελονισμός)

Επιπλέον επιμόρφωση και εκπαίδευση

Συμβουλευτική και Ψυχική Υγεία στην
Υπογονιμότητα, Περιγεννητική και
Αναπαραγωγική Περίοδο  (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το σώμα μιλάει (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο)

Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Ανοικτό μάθημα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)

H τέχνη της Επικοινωνίας (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο)

Κλινική Ύπνωση (Basic, ITME seminars)

Ψυχική Αυτοάμυνα (Yoga & Budo Center)

E.F.T. Τεχνική Συναισθηματικής απελευθέρωσης

Βασικές αρχές Συστημικής Συμβουλευτικής ( Γρηγόρης Βασιλειάδης, Κλινικός ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, Σεμινάρια Ψυχολογίας & Αυτογνωσίας)

1ος χρόνος Αυτογνωσίας στην ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ του Ρόμπερτ Νατζέμυ.

Σχολή γονέων κατά Χουρδάκη ( Βασιλική Παππά, συμβουλευτική ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων)

Ενίσχυση και ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους μετά τον τοκετό.

Pilates Mat Level I κ.α.

Όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω, ο τομέας της ψυχικής υγείας με ενδιαφέρει πάρα πολύ και ειδικά από την σκοπιά της ψυχονευροανοσολογίας. Πρόκειται για την επιστήμη που ασχολείται με τις αλληλεπιδράσεις του μυαλού και του σώματος, και την επίδραση των συναισθημάτων του και του κρυφού στρες σε όλη μας την ζωή .

Αυτό το διάστημα, είμαι μαθητευόμενη PNL coach και μαθητευόμενη της μεθόδου Recall Healing.  Το Recall Healing  εξετάζει, μεταξύ άλλων, πώς βρίσκουμε την πηγή του στρες στο Startup Project (9 μήνες πριν από τη σύλληψη +9 μήνες εγκυμοσύνη + 12 μήνες έως ένα χρόνο) ορισμένων ασθενειών (από έκζεμα έως καρκίνο του παχέος εντέρου), ψυχικής διαταραχής (από κρίση πανικού έως μια διπολική διαταραχή) ή μια συμπεριφορά που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και παρόλο που δεν τη θέλουμε πλέον, συνεχίζουμε να την επαναλαμβάνουμε. Και ως Μαία και Ολιστική Θεραπεύτρια φυσικά αυτή η γνώση δεν θα μπορούσε να λείπει από το πεδίο μου.

Γονιμότητα

Γιατί επέλεξα τις ολιστικές θεραπείες

Εργαζόμενη από το 2000, με τις εγκύους και τα μωρά τους, πολύ σύντομα ένιωσα ανεπαρκής. Ένιωσα ότι χρειάζεται να δώσω κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα.

Από το 2002 που είχα την πρώτη μου εκπαίδευση – στην Αρωματοθεραπεία- μπήκε το “μικρόβιο” μέσα μου. Δημιουργήθηκε μια αγάπη για τις εναλλακτικές θεραπείες που ούτε καν φανταζόμουν μέχρι τότε.

Άρχισα να αναζητώ τρόπους για να βοηθήσω τις έγκυες να βιώσουν έναν όμορφο τοκετό, σαν “γιορτή” όπως μου αρέσει να λέω.

 Να ανακουφίσω τις γυναίκες  από τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης, από τον πόνο του τοκετού, αλλά και από πόνους που συνοδεύουν την μητρότητα.

Να τις βοηθήσω επίσης να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και να έχουν μια ομαλή μετάβαση στον ρόλο του γονέα.

Αλλά και να βοηθήσω τα μωρά τους να αντιμετωπίσουν με φυσικό τρόπο – αλλά αποτελεσματικά – τους κολικούς, την οδοντοφυΐα, την δυσκοιλιότητα, την ανησυχία, το σοκ ενός τραυματικού τοκετού.

Έτσι, δεν άργησα να οδηγηθώ σε αυτό τον καταπληκτικό κόσμο τις ολιστικής  θεραπευτικής. 

Εκεί ανακάλυψα έναν τελείως διαφορετικό κόσμο σχετικά με το τι σημαίνει σωματική και ψυχική υγεία. Από τότε, οι ολιστικές θεραπείες έγιναν το πάθος μου και ο δρόμος μου.

Από το 2016 το ενδιαφέρον μου στράφηκε και στους υπόλοιπους ανθρώπους (όχι μόνο εγκύους και μητέρες)  που αναζητούν ποιότητα ζωής και μια ολιστική- συμπληρωματική βοήθεια στο πρόβλημα τους και κυρίως στα υπογόνιμα ζευγάρια.

Συμμετοχή σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Από την αρχή της καριέρας μου ως Ολιστική Μαία και Εκπαιδεύτρια Ά Βοηθειών, συμμετείχα ως προσκεκλημένη σε διάφορα  συνέδρια και εκδηλώσεις:  του Συλλόγου Μαιών, της Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρίας, του 1ου Festival Yoga,  του Σωματείου Ευτοκία,  στο Baby Boom Event, στο All4mama event 2023 , στο 1ο συνέδριο Yoga κ.α.

Από 9/12/20 ανέλαβα χρέη Πρόεδρου του Σωματείου Bowtech Ελλάδας.

 Στις εκλογές του 2022, εξελέγην  Αντιπρόεδρος όπου από την θέση αυτή, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Σύλλογο.

Η επί χρόνια ενασχόληση μου με τις ολιστικές φυσικές θεραπείες αλλά και η μελέτη άλλων συμπληρωματικών θεραπειών,  με έχουν πείσει  ότι  η Ολιστική Θεραπευτική μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα στην ψυχοσωματική  υγεία και ότι συνεργάζεται τέλεια με την κλασσική ιατρική.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ποτέ δεν θα ακούσετε από εμένα ότι θα πρέπει να σταματήσετε την αγωγή σας (αν κάνετε) ή να μην ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας. 

Θα σας καθοδηγήσω όμως και θα σας βοηθήσω στο ΤΙ ΑΛΛΟ μπορείτε να κάνετε ακόμα, ώστε να απολαμβάνετε και εσείς καλύτερη ποιότητα ζωής  με λιγότερο άγχος και πόνο. 

Δεν υπόσχομαι θεραπεία. Στοχεύω πάντα στην βελτίωση των συμπτωμάτων, στον εντοπισμό του στρες και στην καλύτερη ψυχοσωματική υγεία.

Οι συνεδρίες αφορούν κάθε ενδιαφερόμενο που θεωρεί ότι μπορεί να βοηθηθεί έχοντας γνώση ότι πρόκειται για ολιστική αφάρμακη προσέγγιση.

Δεν είμαι Ψυχολόγος και δεν κάνω συνεδρίες Ψυχοθεραπείας. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου στα πλαίσια της Μαιευτικής Ψυχοσωματικής Προετοιμασίας για την Γονεϊκότητα και σε αντικείμενα που έχω εκπαιδευτεί.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιώ ¨θεραπευτικά εργαλεία και τεχνικές” που αποδεδειγμένα επιφέρουν βελτίωση στην ψυχοσωματική υγεία.