Περιπτώσεις μελέτης Bowtech:

1. Περίπτωση μελέτης

Σε μια περίπτωσης μελέτης του 2016, μια 66χρονη γυναίκα έλαβε 14 συνεδρίεςBowen Therapy εντός 4 μηνών. Αναζήτησε την τεχνική λόγω ημικρανίας, καθώς και τραυματισμών στο λαιμό και το σαγόνι που προκλήθηκαν από αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν από έναν επαγγελματία επαγγελματία Bowenwork ο οποίος ήταν επίσης ο συντάκτης της έκθεσης. Χρησιμοποιήθηκε ένα εργαλείο αξιολόγησης για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του πελάτη, των αλλαγών στον πόνο και της συνολικής αίσθησης ευεξίας. Κατά τις δύο τελευταίες συνεδρίες, ο πελάτης δεν ανέφερε συμπτώματα πόνου. Όταν ο ιατρός παρακολούθησε 10 μήνες αργότερα, ο πελάτης ήταν ακόμη απαλλαγμένος από την ημικρανία και τον πόνο στον αυχένα. Δείτε την μελέτη ΕΔΩ. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο US National Library of Medicine National Institutes of Health

2. Περίπτωση μελέτης

Μια άλλη μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι 13 συνεδρίες θεραπείας με Bowen αύξησαν τη κινητική λειτουργία σε συμμετέχοντες με χρόνιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

3. Περίπτωση μελέτης

Γυναίκα, 50 ετών με ρευματοειδή αρθρίτιδα από 20ετίας.
Έχει δοκιμάσει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, χειροπρακτική, φυσιοθεραπεία και μασάζ αλλά πέτυχε λίγη ανακούφιση και ζούσε με χρόνιο πόνο

Ιστορικό:
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα ξεκίνησε από τα χέρια της και εξαπλώθηκε αργά στο σώμα της. Χρειάστηκε να λάβει στεροειδή και άλλα φάρμακα που έκαναν την ασθενή να αισθάνεται άκαμπτη και με πόνο σε όλο το σώμα της.
Έκανε πολλές επεμβάσεις για να ανακουφίσει τον πόνο στα δάχτυλα των ποδιών, στα πόδια, στα γόνατα και στους καρπούς της, με λίγη επιτυχία.
Συνεδρίες Bowtech:
Η δέκτης έλαβε απαλές βασικές τεχνικές χαλάρωσης Bowen, καθώς ολόκληρο το σώμα της ήταν σε χρόνιο πόνο
Μετά από τρεις εβδομαδιαίες συνεδρίες , έδειξε ότι μεγάλο μέρος του πόνου είχε φύγει
Αποτελέσματα:
Μετά από 12 συνεδρίες, η ασθενής μπόρεσε να μειώσει την πρόσληψη φαρμάκων κατά 75%. Οι ρευματοειδείς παράγοντες (RF), ήταν στα 1000 και τώρα είναι περίπου 400. (Αυτός ο παράγοντας, αν και δεν είναι ειδικός για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, είναι πολύ χρήσιμος στην διάγνωση, επειδή οι υψηλοί τίτλοι συσχετίζονται με σοβαρή νόσο σε σύγκριση με τους τίτλους που εμφανίζονται σε άλλες ασθένειες. Η αναλγησία και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν επηρεάζουν την παρουσία του ρευματοειδούς παράγοντα).
Η ασθενής έχει περισσότερη κινητικότητα, δεν πονάει και δεν έχει τόσο κόπωση όσο είχε προηγουμένως.
Η ασθενής έχει επίσης αναφέρει ότι αισθάνεται πιο υγιής και βλέπει βελτίωση στο δέρμα της.

Δείτε περισσότερες περιπτώσεις μελέτης Bowtech εδώ (case stydies)