Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται από την Κινέζικη Ιατρική.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καταπολεμήσετε αυτό το κοινό πρόβλημα, από την κλινική έως την κατ ‘οίκον φροντίδα.

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει περίπου το 90% των γυναικών άνω των 20. Για πολλούς ανθρώπους η κυτταρίτιδα θεωρείται αντιαισθητική και μερικές φορές μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους. Εάν η κυτταρίτιδα σας απασχολεί, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί φυσικά.

Μειώστε την κυτταρίτιδα από μέσα προς τα έξω…

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τη λεμφική συμφόρηση και τη συσσώρευση λίπους. Όταν υπάρχει η συσσώρευση λίπους μαζί με συναισθηματικές ανισορροπίες, όπως άγχος και ανησυχία, η στασιμότητα εμφανίζεται και τελικά δημιουργεί κυτταρίτιδα.

Ένας ειδικός της ΠΚΙ μπορεί να αξιολογήσει την υποκείμενη αιτία και να χρησιμοποιήσει βελονισμό και φυτικά σκευάσματα για τη αντιμετώπιση των εσωτερικών ανισορροπιών. Μερικές κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

 • Στασιμότητα Qi
  • Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική (ΠΚΙ), η κυτταρίτιδα συνδέεται με το μεταβολισμό του νερού. Όταν υπάρχει στασιμότητα Qi, δεν μπορεί να εμφανιστεί σωστή διαχείριση υγρών που προκαλεί κυτταρίτιδα.
 • Ανεπάρκεια σπλήνας Qi
  • Το Spleen είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και τον μετασχηματισμό υγρών. Εάν υπάρχει ανεπάρκεια, η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί και ως αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί κυτταρίτιδα.
 • Ανεπάρκεια νεφρού Qi
  • Το νεφρό παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση υγρών και την αποβολή απορριμμάτων από το σώμα.

Η μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, που εφαρμόζουμε στο Holistic Lab συμπεριλαμβάνει:

Λεμφικό μασάζ στα πόδια

Το Λεμφικό μασάζ είναι μια άλλη εξαιρετική τεχνική για τη διάσπαση των αποθέσεων λίπους καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και ως εκ τούτου εξομαλύνει την επιφάνεια του δέρματος. 

Βεντούζες

Το Cupping και το Gua Sha σώματος είναι επίσης χρήσιμες θεραπείες που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι ιατροί, καθώς βοηθούν στη διάσπαση του στάσιμου υγρού, στην άντληση των τοξινών στην επιφάνεια και στη μεταφορά φρέσκου αίματος στην πληγείσα περιοχή. Αυτό αποφέρει λείανση και έχει συσφικτική δράση στο δέρμα.


Αλλαγές στον τρόπο ζωής:

Να θυμάστε πάντα ότι όταν φροντίζουμε το εσωτερικό μας, το εξωτερικό φροντίζει. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να μειώσετε το φορτίο στο λεμφικό σύστημα μειώνοντας τις τοξίνες που λαμβάνετε . Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένους παράγοντες που πρέπει να προσέξετε:

 • Αλκοόλ, γαλακτοκομικά προϊόντα, σιτάρι, ζάχαρη και λιπαρά, τηγανητά, fast food.
 • Υπερβολική σκέψη / ανησυχία / άγχος
 • Καταπιεσμένα συναισθήματα
 • Καθιστική ζωή
 • Έλλειψη ύπνου
 • Έλλειψη άσκησης

Εάν διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή, ασκείστε ή περπατάτε τακτικά και κοιμάστε καλά, σταδιακά θα ελαχιστοποιήσετε τις εναποθέσεις λίπους που προκαλούν την κυτταρίτιδα σας.

Αυξήστε την κυκλοφορία κινητοποιήστε το λεμφικό…

Η κυτταρίτιδα μπορεί να μειωθεί βελτιώνοντας την κυκλοφορία και τη λεμφική αποστράγγιση. Όσο περισσότερο κινείστε τόσο το καλύτερο. Δοκιμάστε το λεμφικό μασάζ και την Yoga καθώς και οι δύο πρακτικές ενισχύουν τη λεμφική αποστράγγιση και την αποτοξίνωση.