Ο Κοσμητικός  βελονισμός (Cosmetic Acupuncture) μπορεί να βοηθήσει στην αντιγήρανση και αναζωογόνηση του προσώπου σας βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συνολική σας ενέργεια.

Ο Κοσμητικός βελονισμός  δρα ως ολιστική αντιγηραντική θεραπεία,  διεγείροντας την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη που δρα ως κύριο συστατικό του δέρματος.

Ενδεικτικές εφαρμογές:

  • ανόρθωση των χαλαρωμένων μυών του προσώπου,
  • μείωση των ρυτίδων και των  λεπτών γραμμών,
  • βελτίωση της πτώσης των βλεφάρων,
  • μείωση των ουλών από ακμή,
  • αφαιρεί σημαντικά τα σημάδια της ηλικίας, 
  • βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος,
  • χαρίζει λάμψη και φρεσκάδα!
Αντιγήρανση προσώπου

Πώς βοηθά ο βελονισμός του προσώπου  στην αντιγήρανση;

Καθώς μεγαλώνουμε ηλικιακά, το εσωτερικό στρώμα του δέρματος χάνει το κολλαγόνο. Κατά συνέπεια γίνεται λιγότερο ελαστικό και σταθερό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση και μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Ο βελονισμός προσώπου έχει φανεί ότι βοηθά σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποία βοηθά στην πρόληψη των σημείων γήρανσης.

Ουσιαστικά, η εισαγωγή των βελόνων στο δέρμα προκαλεί μικροτραυματισμό στο δέρμα , που δίνει το σήμα στο σώμα σας να στείλει κολλαγόνο στην περιοχή για να «θεραπεύσει». Το μικροτραύμα  βοηθά στην ενίσχυση της ροής του αίματος και στην αύξηση της ταχύτητας επούλωσης, η οποία τελικά δίνει μια «λάμψη» στο δέρμα. Με αυτή την λογική, όχι μόνο βοηθά στην μείωση των ρυτίδων αλλά και στην μείωση των σημαδιών από τομές και ουλές.

Ο βελονισμός  του προσώπου δεν θα εμποδίσει την φυσική κίνηση των μυών στο πρόσωπό δίνοντας έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα το οποίο γίνεται σταδιακά,  και θα μπορούσε μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν θέλετε Botox αλλά  μία πιο φυσική διαδικασία.

Παρόλα αυτά, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και συνεδρίες για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σχέση με το botox που τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Με τον βελονισμό, τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες 3 – 4 συνεδρίες αλλά θα χρειαστεί να γίνει ένας κύκλος 8-12 συνεδρίες για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα . Το πόσοι κύκλοι θα χρειαστούν εξαρτάται από την ηλικία και την κατάσταση του προσώπου.

Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνιο και μπορεί να διαρκέσει έως και 1,5  κάνοντας ενδιάμεσα συνεδρίες συντήρησης.

Δείτε ακόμα

Αισθητικός Βελονισμός για

  1. Ανόρθωση/ Μεγένθυση/Σμίκρυνση Στήθους
  2. Θεραπεία Κυτταρίτιδας με Βελονισμό
  3. Απώλεια Βάρους- Παχυσαρκία