Εσύ έχεις μέντορα γονιμότητας?

Όταν η εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολη από το αναμενόμενο, τα ζευγάρια συχνά αναζητούν απαντήσεις και λύσεις για να κατανοήσουν καλύτερα τι μπορούν να κάνουν για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συλλάβουν. Η πρώτη- και πολύ σωστή φυσικά- κίνηση είναι να επισκεφθούν τον/την Μαιευτήρα-Γυναικολόγο τους ή μια Μαία γονιμότητας για την αρχική καθοδήγηση.

Τι άλλο όμως μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου και σε ποιο σημείο πρέπει να δεις έναν ολιστικό μέντορα γονιμότητας που θα σε οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια ίασης?

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την γονιμότητα σου?

Αν και η υπογονιμότητα δεν είναι γυναικεία υπόθεση, την μεγαλύτερη προσπάθεια καλείται να την κάνει η γυναίκα, καθώς το δικό της σώμα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει το έμβρυο για 9 μήνες.

Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό επίσης να είναι ήρεμη και να διατηρεί μια θετικότητα σε όλη αυτή την διαδικασία.

Η αλλαγή νοοτροπίας και η αλλαγή από την αρνητικότητα στην θετικότητα, επιτυγχάνεται μέσα από την συμμετοχή σε μαθήματα διαχείρισης του άγχους και αυτογνωσίας.

Εάν παλεύεις με την προσπάθεια να μείνεις έγκυος, η  απογοήτευση που έχεις κάθε μήνα  μπορεί να σε κάνει να θέλεις να αναλάβεις  δράση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σαν ζευγάρι, αλλά τα περισσότερα αφορούν την ίδια την γυναίκα. 

Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικές ολιστικές θεραπείες μπορεί να δώσουν ώθηση στη γονιμότητά σας και να αυξήσουν το ποσοστό επιτυχίας.

Η ζωή της γυναίκας κυρίως είναι αυτή που  θα αλλάξει εντελώς με την απόκτηση ενός παιδιού. Και ίσως χρειάζεται καμιά φορά να δούμε τους φόβους και τις ανησυχίες  που κρύβονται πίσω τις αποτυχίες για μια εγκυμοσύνη αλλά και και τον φόβο της μητρότητας.

Ο ερχομός ενός παιδιού στην ζωή μας, είναι μεγάλη ευτυχία αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, υποσυνείδητα, ο νους δεν το καλεί να έρθει γιατί φοβάται την αλλαγή, το νέο, τις ευθύνες… Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό?

Γιατί το να έχεις έναν ολιστικό μέντορα γονιμότητας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι?

Ο ολιστικός μέντορας είναι στην ουσία ο  συνοδοιπόρος σας στο ταξίδι σας και αυτός που θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι. Πέρα από τις εξετάσεις και προβλήματα που  δημιουργεί το σώμα. Αυτά θα τα δείτε και με τον/την γιατρό σας, 

Η καθοδήγηση από ένα ολιστικό μέντορα έχει να κάνει με τη σύνδεση και την εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στο σώμα σας, στο Θέλω σας, στο Σύμπαν που πάντα μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε την κατάλληλη στιγμή. Και πότε είναι αυτή η στιγμή? Όταν είμαστε έτοιμοι να την δεχθούμε, όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Το προσωπικό μου ταξίδι στην γονιμότητα (εν συντομία)

Μέσα από το προσωπικό μου ταξίδι στην ανεξήγητη υπογονιμότητα ,  συνειδητοποίησα  ότι τελικά “δεν καλούσα” το παιδί στην ζωή μου γιατί φοβόμουν την δέσμευση. Δεν ήθελα να χάσω την ελευθερία μου! Δεν το είχα καταλάβει αλλά όταν έκανα μια ενδοσκόπηση μέσα μου, στα θέλω μου και τις ανησυχίες μου, εκεί το εντόπισα… και έπαθα ένα σοκ! Συνειδητοποίησα ότι, ναι μεν έλεγα ότι θέλω ένα παιδί, αλλά η καρδιά μου δεν το καλούσε.  Στην καρδιά μου άρεσε η ελευθερία που ζούσε. Αλλά ήμουν ήδη 37 χρονών, παντρεμένη από τα 30 και σε σχέση με τον σύζυγό μου από τα 24. Πόσο άλλο να περίμενα πια?

Τελικά, μέσα από τον εντοπισμό των αρνητικών συναισθημάτων και τον διαλογισμό οπτικοποίησης απελευθέρωσα τον φόβο αυτόν και ως αποτέλεσμα έμεινα έγκυος μέσα σε 2 μήνες, μετά από 2 χρόνια μάχης με τη ανεξήγητη υπογονιμότητα.

 Κατάφερα να κάνω όλη την  διαδικασία (θεραπεία-ωοληψία-εμβρυομεταφορά) με απόλυτη ηρεμία ψυχής και νου, με απεριόριστη θετικότητα και με ανοιχτή την καρδιά μου πλέον (που εντόπισα ότι ήταν κλειστή).

Σε προσκαλώ λοιπόν να κάνεις και εσύ αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας και “καλέσματος του μωρού σου”

Μετά από την προσωπική μου εμπειρία και την πολύχρονη ενασχολησή μου με τις ολιστικές θεραπείες, τον διαλογισμό και άλλες τεχνικές χαλάρωσης αλλά και την γιόγκα για εγκύους, αποφάσισα να δημιουργήσω το πρόγραμμα “Ολιστική γονιμότητα και συνειδητή σύλληψη”. 

Workshop: Ολιστική γονιμότητα & συνειδητή σύλληψη

Εβδομαδιαία διαδικτυακή συνάντηση βασισμένο στα πρότυπα αντίστοιχου επιτυχημένου Αμερικάνικου workshop.

To Mindfulness & ο διαλογισμός, αποδεδειγμένα πλέον από τις νευροεπιστήμες- μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει την συγκέντρωση και την εστίαση του νου.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ειδικές ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμό που βασίζετε στον καθοδηγούμενο οραματισμό (νοερή απεικόνιση) ασκήσεις γιόγκα και αυτογνωσιακές ασκήσεις συνειδητοποίησης του τι θέλω και τι πιστεύω.

Επιπλέον, οπτικοποιώντας αυτό που θέλουμε, και μειώνοντας το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, του δίνουμε οντότητα και χώρο να έρθει στην ζωή μας.

Οι σκέψεις μας διαμορφώνουν το παρόν μας και μας οδηγούν προς το μέλλον που πραγματικά θέλουμε. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε και, αυτό που σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε θα γίνει στη ζωή μας.

Η νοερή απεικόνιση (οραματισμός)  μπορεί να εφαρμοστεί για οτιδήποτε θέλουμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας, στο χώρο εργασίας, την οικογένεια, την κοινωνική κλπ.

Ο Dr. Denis Waitley εφάρμοσε την νοερή δημιουργική απεικόνιση  σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Πρώτον, το εφάρμοσε στους αστροναύτες της NASA και ακολούθως, σε Ολυμπιακούς αθλητές, Οι μελέτες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός μας δεν είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ μιας φανταστικής κατάστασης (διανοητική εκπαίδευση) και μιας πραγματικής.