Είναι το Bowtech απάτη?

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικά βασικά ερωτήματα. Είναι το Bowtech απάτη?

Έχει αποτελέσματα στην υγεία? Έρχεται σε αντίθεση με την συμβατική ιατρική? Μπορούν οι διάφορες εναλλακτικές θεραπείες να συναγωνιστούν τη συμβατική ιατρική στην καταπολέμηση των ασθενειών; Τι επιζητούν όσοι καταφεύγουν σε αυτές; Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας?

Πολλοί είναι οι πολέμιοι της εναλλακτικής θεραπευτικής. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε όλο και περισσότερο κόσμο να αναζητά βοήθεια σε αυτές.

Σε κάποιες χώρες, κάποιες εναλλακτικές θεραπείες έχουν μπει ήδη, στο σύστημα υγείας. Για παράδειγμα, πρόσφατα η Ανθοθεραπεία αναγνωρίστηκε σαν μέρος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στη Βραζιλία. Στην Κούβα, έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 1999,. Πρόσφατα, τον Φεβρουάριο 2021, δημοσιεύτηκε στρατιωτική ιατρική έρευνα στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Flower Essence Society και στο Cuban Journal of Military Medicine. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι τα ανθοϊάματα αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του στρες από τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τι λέει ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

Ο Π.Ο.Υ αποδέχεται ως αποτελεσματικές τις συμπληρωματικές και παραδοσιακές θεραπείες.

Σε μια νέα έκθεση του (Π.Ο.Υ), με τίτλο: “Παγκόσμια Έκθεση για την Παραδοσιακή και Συμπληρωματική Ιατρική 2019”Global Report on Traditional and Complementary Medicine 2019) καταγράφει την ανάπτυξη της παραδοσιακής και συμπληρωματικής ιατρικής τα τελευταία είκοσι χρόνια με μια ενημερωμένη και ολοκληρωμένη επισκόπηση της πολιτικής, των κανονισμών, των προϊόντων, των πρακτικών και των επαγγελματιών της παραδοσιακής και συμπληρωματικής ιατρικής σε έξι περιοχές του Π.Ο.Υ. και σε 179 κράτη μέλη.

Τι ισχύει στα κράτη μέλη?

Το 88% των κρατών μελών του Π.Ο.Υ. αναγνωρίζουν την χρήση των παραδοσιακών και συμπληρωματικών θεραπειών. Αναγνωρίζουν επίσης την αυξημένη ζήτηση αυτών των μεθόδων θεραπείας καθώς προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη δυνητική συμβολή τους στην υγεία, την ευημερία και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Το 50% των χωρών έχουν μια εθνική πολιτική για τις παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες,: μόλις το 13% από το 1999, ενώ το 55% όλων των κρατών μελών έχει εθνική υπηρεσία για αυτές και σχεδόν το 40% ένα εθνικό ερευνητικό ινστιτούτο. Συγκεκριμένα, η Ευρώπη υστερεί σε σχέση με άλλες ηπείρους, με μόνο 11 χώρες να έχουν αναπτύξει εθνική πολιτική για τις παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες.

Η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο!. Κατατάσσεται έτσι, στην 3η πιο δημοφιλή μέθοδο εναλλακτικής θεραπείας μετά τον Βελονισμό και την Βοτανοθεραπεία.

Στον πρόλογό του, ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακές και συμπληρωματικές θεραπείες, είναι ένα συχνά υποτιμημένος πόρος υγείας. Αναφέρει ότι έχει πολλές εφαρμογές, ειδικά στην πρόληψη και την διαχείριση χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Αναφέρεται ακόμα στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας σε μια εποχή που η ανάγκη για φροντίδα και το κόστος αυξάνονται.

Επίλογος:

Η έκθεση προτείνει, η παραδοσιακή ιατρική να γίνει μια επιλογή που να προσφέρεται από ένα καλά ρυθμισμένο ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας που εξισορροπεί την θεραπεία με την πρόληψη! Πηγή

bowtech

Ερωτήματα που πολλοί από εσάς τα έχετε σκεφτεί.

Είναι το Bowtech απάτη?

Το Bowtech ανήκει στις συμπληρωματικές θεραπείες. Παρόλο που έχουν γίνει αρκετές μελέτες σχετικά με την Τεχνική Bowen και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ασθενών καταγεγραμμένες, δεν έχει μπει στο σύστημα υγείας στις περισσότερες χώρες. Αυτό όμως, δεν το καθιστά σαν τεχνική “απάτη”.

Τι είναι απάτη?
Απάτη θα είναι να σας υποσχεθώ ότι θα έχετε πλήρη ανάρρωση από το πρόβλημα της υγείας σας. Απάτη θα είναι να σας πω ότι με το bowtech ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, θα έχετε πλήρη αποκατάσταση της υγείας σας.

Δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ αυτό δυστυχώς. Μπορώ να σας αναφέρω το πως λειτουργεί η τεχνική, πως βοηθά, τι να περιμένετε. Να ενημερωθείτε για τα διάφορα στατιστικά που είναι διαθέσιμα, την εμπειρία μου και οι δημοσιευμένες μαρτυρίες που υπάρχουν σχετικά με την τεχνική Bowen , και να αποφασίσετε μόνοι σας αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική.

Σαν τεχνική, αυτό που έχει δείξει, είναι ότι έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας. 7 στους 10 θα βρουν ανακούφιση από την πρώτη συνεδρία. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιον θα γίνει, μπορούμε μόνο να υποψιαστούμε. Κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά στην διαδικασία αυτοθεραπείας. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο: η ηλικία, αν λαμβάνετε πολλά φάρμακα, αν είναι οξύ ή χρόνιο πρόβλημα, αν περπατάτε ή πίνετε νερό κ.α

Μπορείτε να διαβάσετε μερικές περιπτώσεις μελέτης Bowtech εδώ και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Bowen Therapist: Hilary Legard  MBTPBowen Therapists Federation of Australia
Bowtech και χρόνιο Εγκεφαλικό επεισόδιο
Παγωμένος Ώμος
The effects of the Bowen technique on hamstring flexibility over time: a randomised controlled trial
Bowen Therapy Research Studies

Έχει αποτελέσματα στην υγεία?

Οι μέχρι τώρα μελέτες και τα case stydies που έχουν δημοσιευτεί, δείχνουν ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία. Οι προσωπικές εμπειρίες θεραπευτών Bowtech και πελατών, δείχνουν ότι το Bowtech έχει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας, συνήθως με λίγες συνεδρίες.

Έρχεται σε αντίθεση με την συμβατική ιατρική?

Όχι. Το Bowtech ανήκει στις συμπληρωματικές θεραπείες που σημαίνει ότι συνεργάζεται με την συμβατική ιατρική.

Μπορούν οι διάφορες εναλλακτικές θεραπείες να συναγωνιστούν τη συμβατική ιατρική στην καταπολέμηση των ασθενειών;

Προσωπική εκτίμηση, όχι. Κάποια θεραπευτικά συστήματα θεωρούνται αυτόνομα, δηλαδή λειτουργούν χωρίς την ταυτόχρονη συμβολή της συμβατικής ιατρικής. Παρόλα αυτά, κάποιες περιπτώσεις ασθενειών, χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από την κλασική ιατρική.

Τι επιζητούν όσοι καταφεύγουν σε αυτές;

Ανακούφιση, βελτίωση ποιότητας ζωής, λιγότερα φάρμακα, μια διαφορετική προσέγγιση.