Γιόγκα για Γυναίκες

Ποτέ δεν είναι αργά για να βελτιώσεις την υγεία σου και να απολαμβάνεις στην ζωή σου! 

  Αν είσαι νέα μαμά ή  προσπαθείς να μείνεις έγκυος ή η εμμηνόπαυση σας χτυπά την πόρτα,  τα οφέλη της άσκησης στην γιόγκα είναι πολύ μεγάλα.

Οι ασκήσεις στο πρόγραμμα γιόγκα για γυναίκες (asanas) “PELVIC FLOOR YOGA” , έχουν επιλεχθεί ώστε να ενδυναμώνουν το πυελικό έδαφος, να αιματώνουν τα όργανα αναπαραγωγής και να επιδρούν στο ορμονικό σύστημα ταυτόχρονα. 

γιογκα γονιμοτητας

Καθώς μεγαλώνουμε, δεν προσφέρουν όλες οι ασκήσεις τα ίδια οφέλη.

Η προπόνηση υψηλής έντασης, αν δεν είμαστε ήδη γυμνασμένες, μπορεί να βλάψει τις αρθρώσεις μας. Η πρόκληση είναι να κάνουμε μια δραστηριότητα που μας αρέσει και που μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία μας με ελάχιστο κίνδυνο. Ταυτόχρονα, μετά τα 35 έτη, η αναπαραγωγική μας ικανότητα μειώνεται και χρειαζόμαστε κάτι που θα ενδυναμώνει το αναπαραγωγικό μας σύστημα, θα ελέγχει το βάρος  και θα μειώνει το άγχος.

Η γιόγκα προσφέρει ακριβώς μια τέτοια ευκαιρία. Όλο και περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και το μυαλό μας.

 

Πως θα μας ωφελήσει η γιόγκα?

 

1. Η ΓΙΟΓΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η γιόγκα χρησιμοποιεί πολλές ασφαλείς ασκήσεις που χρησιμοποιούν την δύναμη του σώματος  όπως η σανίδα και η στάση πολεμιστή. που μπορεί να να ενδυναμώσει τους μύες στα πόδια, την κοιλιά και τους ώμους.

2. Η ΓΙΟΓΚΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες και οι αρθρώσεις μας γίνονται πιο σφιχτές και λιγότερο εύκαμπτες. Δεν χρειαζόμαστε επιστημονική μελέτη για να το αποδείξουμε. Το να προσπαθούμε με κόπο, απλώς να δέσουμε τα κορδόνια μας, να ξύσουμε την πλάτη μας ή να φορέσουμε τις κάλτσες μας είναι αρκετή έρευνα. Η γιόγκα προσφέρει μια σειρά διατάσεων για τα πόδια, τους γοφούς, τους ώμους, τα χέρια και την πλάτη μας που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ευλυγισία των μυών και το εύρος κίνησης των αρθρώσεων. Έχει ακόμη αποδειχθεί ότι η γιόγκα μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα.

3. Η ΓΙΟΓΚΑ ΟΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ( ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ)

Είτε πρόκειται για ποδήλατο, κηπουρική ή πεζοπορία, η διατήρηση της ισορροπίας είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τις δραστηριότητες μας με ασφάλεια και στην ενήλικη ζωή μας.

4. Η ΓΙΟΓΚΑ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ

Μελέτες δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον καρδιακό σας ρυθμό, να μειώσει τους παλμούς, να βελτιώσει τα συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας, να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση και να μειώσει την υπέρταση όταν συνδυάζετε στάσεις, αναπνοή και διαλογισμό.

Η γιόγκα αποδεικνύεται ότι έχει παρόμοια οφέλη με το γρήγορο περπάτημα ή άλλες παρόμοιες ασκήσεις υψηλής έντασης.

5. Η ΓΙΟΓΚΑ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΟΣΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Οι γυναίκες  μετά τα  50 τους, αντιμετωπίζουν την πρόκληση της χαμηλής οστικής πυκνότητας, η οποία αν παραμεληθεί, οδηγεί σε  οστεοπόρωση. Η βαρύτητα της άσκησης γιόγκα έχει αποδειχθεί σταθερά ότι ωφελεί την οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης σε άτομα άνω των 50 ετών – ιδιαίτερα στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι κάνοντας μόνο 12 λεπτά γιόγκα την ημέρα μπορεί να αντιστρέψει την απώλεια οστού.

6. Η ΓΙΟΓΚΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ

Η έμφαση στην αναπνοή και η εστίαση στην στάση (asana)  που εκτελείται μειώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Βελτιώνει τον ύπνο και ενισχύει τη συνολική ευεξία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κοιμάστε από 6 έως 8 ώρες κάθε βράδυ.

7.  Η ΓΙΟΓΚΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Εάν η γιόγκα γίνεται σωστά, με αφοσίωση και με διατροφή, μπορείτε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα. Δεν ενισχύει απλώς την ευελιξία, την ψυχική σας υγεία, αλλά καίει θερμίδες γρήγορα.

8. Η ΓΙΟΓΚΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Το άγχος και η παχυσαρκία,  συνδέονται και τα δύο με την υπογονιμότητα. Η γιόγκα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο βοηθώντας σας να διαχειριστείτε το άγχος και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε. Μπορεί να ωφελήσει τις γυναίκες ανακουφίζοντας από το ψυχολογικό στρες που σχετίζεται με μια διάγνωση της  υπογονιμότητας.  Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενισχύεται η περιοχή της λεκάνης και κατ’ επέκταση, τα αναπαραγωγικά όργανα, αυξάνοντας την αιμάτωση και ενδυναμώνοντάς τα.

Λάβε και εσύ μέρος στα εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα

Επερχόμενες Εκδηλώσεις