Έλεγχος βάρους με εναλλακτικές μεθόδους, που μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια των περιττών κιλών και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Το Διατροφικό Τεστ, η ενεργοποίηση του μεταβολισμού με την βοήθεια του Κοσμητικού Βελονισμού, η ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος μέσω του Bowtech, και η ρυθμιστική δράση του Βιοσυντονισμού είναι τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο Holistic Lab.

Για εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής παρακαλώ συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο. Το διατροφικό τεστ δεν είναι πρόγραμμα διατροφής αλλά αποκλείει τροφές από την διατροφή σας οι οποίες δημιουργούν φλεγμονές και μπλοκάρουν τον μεταβολισμό. Σε συνδυασμό με ένα σωστό συνδυασμό τροφών και άσκηση ή περπάτημα, τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα και πιο άμεσα! 

Ο έλεγχος βάρους στο Holistic Lab επιτυγχάνεται με : 
Διατροφικό Τεστ

Αφαιρώντας απλά από την διατροφή σας τις τροφές που θα σας δείξει η ανάλυση, ξεμπλοκάρετε τον μεταβολισμό σας και αρχίζει η διαδικασία απώλειας βάρους.

Βιοσυντονισμό
  •  λεμφική κινητοποίηση
  •  αποτοξίνωση 
  •  ρύθμιση γαστροπεπτικού και ενδοκρινικου σύστηματος.
Κοσμητικό Βελονισμό

O βελονισμός μπορεί να αντιστρέψει την παχυσαρκία :

  • αυξάνοντας τον μεταβολισμό

  • μειώνοντας την όρεξη

  • μειώνοντας το άγχος

  • επηρεάζοντας το τμήμα του εγκεφάλου που αισθάνεται την πείνa.

 

Περιπτώσεις μελέτης

Δημοσιεύσεις στο Pubmed

 

1η Περίπτωση:
Acupuncture and weight loss in Asians: A PRISMA-compliant systematic review and meta-analysis

Πραγματοποιήσαμε μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα του βελονισμού για τη μείωση του σωματικού βάρους στους Ασιάτες.

Αποτελέσματα: Συμπεριλήφθηκαν δώδεκα RCT με 1151 άτομα Σε σύγκριση με τις ομάδες ελέγχου, οι ομάδες βελονισμού παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) (WMD -1.20kg / m2, 95% CI -1.91, -0.48) και της περιφέρειας της μέσης (WMD -1,85 cm; 95% CI – 3.20, -0.49). 

Συμπεράσματα: Η μελέτη μας δείχνει ότι ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός στην παχυσαρκία στους Ασιάτες

 

2η Περίπτωση:
Comparative evaluation of the therapeutic effect of metformin monotherapy with metformin and acupuncture combined therapy on weight loss and insulin sensitivity in diabetic patients

Στόχος: Η παχυσαρκία προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη (IR), το βασικό αιτιολογικό παράγοντα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (T2DM). Επομένως, η συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη που προκαλείται από παχυσαρκία αναμένεται να μειωθεί εάν ελέγχεται η παχυσαρκία. Αν και η μετφορμίνη (Metformin) είναι επί του παρόντος μία από τις κύριες θεραπευτικές επιλογές για το T2DM σε παχύσαρκους ασθενείς, με αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο απώλεια βάρους 5%, δεν μπορεί να επιτευχθεί επαρκής έλεγχος βάρους σε όλους τους ασθενείς μόνο με μετφορμίνη. Έτσι, πρόσθετες θεραπείες με στόχο την απώλειας βάρους, όπως ο βελονισμός, μπορεί να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της μετφορμίνης (Metformin).

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η συνδυασμένη θεραπεία μετφορμίνης (Metformin) και βελονισμού βελτιώνει σημαντικά το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), το σάκχαρο αίματος νηστείας (FBS), την ινσουλίνη νηστείας (FINS)… 

Συμπεράσματα: η συνδυασμένη θεραπεία μετφορμίνης και βελονισμού είναι πιο αποτελεσματική από τη μετφορμίνη μόνο. Αποδεικνύεται  ότι ο βελονισμός  είναι σε θέση να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη πιθανώς μειώνοντας το σωματικό βάρος και τη φλεγμονή, βελτιώνοντας παράλληλα τον μεταβολισμό των λιπιδίων και τις λιποκίνες. Ως αποτέλεσμα, ο ηλεκτρο-βελονισμός (EA) μπορεί να είναι χρήσιμος στον έλεγχο των συνεχιζόμενων επιδημιών στην παχυσαρκία και στο T2DM.